El este voluntarul SMURD căruia astăzi îi spunem: RESPECT!

Tânărul care, miercuri seara, a intervenit pentru salvarea unui om, are 22 de ani și a participat la peste 100 de misiuni alături de salvatorii SMURD Botoșani. S-a decis să activeze ca voluntar după ce chiar tatăl său a fost salvat de un echipaj de prim-ajutor. 

El este voluntarul SMURD căruia astăzi îi spunem: RESPECT!

 Andrei Olariu  Foto: Facebook/Andrei Olariu

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost la un pas de moarte, șansa lui venind de la un tânăr de 22 de ani care activează ca voluntar în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Prezența de spirit a tânărului și pregătirea acumulată în timpul voluntariatului au făcut ca procedurile aplicate să fie salvatoare pentru victimă. 

S-a întâmplat miercuri seara, în Cătămărăști Deal. Aproape înghețat de frig, bărbatul de 63 de ani era prăbușit într-un șanț. Alertat de către fratele său, tânărul a constatat că bărbatul este în șoc hipotermic. Imediat l-a învelit în folie de aluminiu, încercând să îi mențină funcțiile vitale, apoi a sunat la 112.

Un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani a ajuns la fața locului, preluând bărbatul și transportându-l la Spitalul Județean, la internare pacientul prezentând o temperatură a corpului de doar 22,4 grade Celsius. Tânărul care a intervenit are 22 de ani și a participat la peste 100 de misiuni alături de salvatorii SMURD. Andrei Olariu s-a decis să activeze ca voluntar după ce chiar tatăl său a fost salvat de un echipaj de prim-ajutor. 

"Am fost sunat de fratele meu că, la un km distanță de casa mea, un bărbat este căzut pe marginea drumului. Mi-am luat rucsacul de prim-ajutor și m-am grăbit să ajung la el. Când am ajuns, bărbatul era inconștient, în șoc hipotermic. L-am pus în poziție de siguranță, am aplicat metoda PAS, l-am învelit cu o folie de aluminiu și am sunat la 112", povestește Andrei. 

Andrei Olariu, înscris in programul "Salvator din pasiune" în aprilie 2018, și-a dorit să participe ca voluntar la misiunile SMURD după ce tatăl său a fost salvat de intervenţia unui echipaj de prim ajutor. Au trecut de atunci sase ani. De când s-a înscris în program, Andrei este nelipsit de la orice activitate derulată de ISU Botoșani.

"Gestul lui Andrei este esenţa activitatii de voluntariat, care este o expresie a implicării, a solidarităţii şi responsabilităţii civile. Ne bucurăm că în acest program se înscriu din ce in ce mai mulţi botosaneni care se şi implică în viaţa comunităţii şi pun în aplicare ce au învăţat în cadrul programului "Salvator din pasiune", pentru că nu este important doar să intervenim repede, ci să şi ştim cum să intervenim",  a precizat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1073

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
307

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
265

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...