Directorul Centrului Incluziv din Hliboca, Ucraina: „În statul nostru, crearea unui centru incluziv pentru copiii cu CES a fost un puternic pas” (video)

Directorul Centrului Incluziv din Hliboca, Ucraina: „În statul nostru, crearea unui centru incluziv pentru copiii cu CES a fost un puternic pas” (video)

La conferința de închidere a proiectului „Rețea educațională transfrontalieră între județul Botoșani și Raionul Hliboca” au participat și reprezentanți din Ucraina. Printre cei prezenți în sala de ședințe se numără chiar și directorul Centrului Incluziv din Raionul Hliboca.

Centrul Incluziv din Raionul Hliboca a fost înființat în anul 2018 într-un spațiu adaptat, între timp, nevoilor, iar în 2020 a fost semnat un memorandum de cooperare pe administrație regională în cadrul Rețelei educaționale transfrontaliere între Botoșani și Hliboca.

„Din partea statului nostru, crearea unui centru incluziv pentru copiii cu CES a fost un puternic pas pentru fiecare copil, indiferent de înclinație și prioritățile sale. Centrul Incluziv din Hliboca a fost înființat în 2018 într-un spațiu adaptat nevoilor. Totul ce a fost a fost o echipă de oameni care a vrut să schimbe sistemul și acest lucru s-a dovedit a fi mai mult decât suficient pentru a face un plan ambițios de dezvoltare a instituției. În anul 2020 a fost semnat un memorandum de cooperare pe administrația regională între Cernăuți și consiliul raional din Hliboca în cadrul rețelei educaționale transfrontaliere între Botoșani și Hliboca”, a menționat directorul instituției, Anastasia.

În Raionul Hliboca, proiectul a avut drept scop asigurarea serviciilor educaționale pentru copiii cu cerințe educaționale speciale din regiunea respectivă, prin înființarea acestui centru de incluziune, care să asigure educația generală și completă a copiilor, accesul la educația profesională și la învățământul universitar. 

De asemenea, proiectul prevede schimbul de bune practici între cele două entități administrativ-teritoriale, privind pregătirea și perfecționarea continuă a personalului didactic și nedidactic, pentru satisfacerea cerințelor învățământului incluziv: cunoașterea problematicii dizabilității şi utilizarea modalităților, mijloacelor şi formatelor argumentative şi alternative adecvate de comunicare, a tehnicilor şi materialelor educaţionale potrivite pentru susţinerea persoanelor cu CES.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
669

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1072

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
632

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...