Centre de servicii medico-sociale pentru comunitățile rurale din județul Botoșani!

Centre de servicii medico-sociale pentru comunitățile rurale din județul Botoșani!

Şapte centre comunitare de servicii medico-sociale integrate au fost înfiinţate în judeţele Botoşani, Sălaj şi Tulcea în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, Fondul Tematic de Sănătate: "Creşterea accesului la servicii medicale şi sociale: Servicii medicale şi sociale integrate la nivelul comunităţii".

Proiectul s-a adresat comunităţilor rurale din judeţele Botoşani, Sălaj şi Tulcea şi a avut drept scop dezvoltarea de modele funcţionale de servicii sociale şi de sănătate integrate şi gestionate la nivel local, cu scopul îmbunătăţirii accesului la îngrijiri de sănătate şi servicii sociale, în special pentru populaţia defavorizată, printr-o strânsă colaborare între serviciile comunitare medicale şi sociale.

Finanţarea a fost oferită de Guvernul Elveţian - 85% şi 15% din partea Guvernului României.

Componenta de dezvoltare a capacităţii la nivelul comunităţilor locale a fost realizată de către Asociaţia Română de Sănătate Publică şi Management Sanitar.

Tot în cadrul proiectului a fost generat şi un ghid pentru dezvoltarea unui centru comunitar de servicii medico-sociale integrate.

"Şapte comune au participat la acest proiect pilot. Vreau să îmi exprim recunoştinţa tuturor celor şapte comune pentru că au contribuit atât de activ în acest proiect pilot. (...) Mulţumirile mele merg către ministrul Sănătăţii şi cel al Muncii. Acest ghid este un studiu ce a durat mai mulţi ani. (...) Ghidul răspunde întrebărilor despre cum se pot îmbunătăţi funcţionarea serviciile de sănătate în zona rurală. Ghidul care se lansează astăzi arată cum putem face în mod concret următorul pas în direcţia pe care toţi ne-a dorim, să îmbunătăţim serviciile medicale şi sociale în România rurală", a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Arthur Mattli.

Ministerul Sănătăţii a dezvoltat un alt proiect pe aceeaşi temă.

"Vom încerca pe parcursul anilor viitori să preluăm experienţa cea mai bună, care să ducă la creşterea accesului la servicii medico-socio-educaţionale ale grupurilor vulnerabile din localităţile rurale din ţară. În paralel, am mai dezvoltat, ca minister, printr-o altă finanţare, un alt proiect", a spus Lidia Onofrei, director în cadrul Ministerului Sănătăţii. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
8

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
18

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
65

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...