Cărăuşi de ţigări de contrabandă opriţi în trafic de poliţiştii de frontieră

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit, joi, într-un autoturism care circula pe raza localității Unțeni, cantitatea de 20.400 de ţigarete de contrabandă în valoare de peste 12.000 de lei, doi bărbați fiind cercetați cu privire la fapta constatată, arată Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, forțele de ordine au monitorizat în trafic autoturismul, având informații cu privire la activitatea infracțională aflată în desfășurare.În interiorul mijlocului de transport, se aflau două colete voluminoase.

„Poliţiştii de frontieră au condus persoanele şi autovehiculul la sediul serviciului pentru efectuarea unui control amănunţit. Ca urmare a controlului efectuat au fost descoperite, în colete, 20.400 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu o valoare de 12.250 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, poliţiştii de frontieră au reţinut şi mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 10.000 de lei”, arată STPF Botoșani, într-un comunicat de presă.

Bărbaţii au declarat că au preluat autoturismul încărcat cu cele două colete de la o persoană necunoscută, de pe raza judeţului, cu scopul de a le transporta către o locaţie din municipiul Botoşani. Pentru transport urmau să fie recompensaţi cu suma de 2.000 de lei.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, se mai precizează în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

BOR câștigă. Certificatul verde stă departe de slujbele religioase. „Accesul într-un spațiu sacru nu poate fi condiționat”

astăzi, 10:55
65

Accesul credincioșilor în biserică nu poate fi restricționat, pentru că e un spațiu care oferă „produse sau servicii vitale”, la fel ca magazinele alimentare și farmaciile, ar...

Apelul unei mame disperate să-și salveze unicul copil. „Viața lui depinde de o sumă de bani. Sunt un om cu puteri limitate”

Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
4248

Doi părinți din Botoșani trăiesc o dramă, de când unicul lor copil a fost diagnosticat cu o formă rară de tumoră pe creier. Boala de care suferă Doru a fost descoperită în urmă ...

20 de îmbolnăviri COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore. Un pacient de 40 de ani a murit

Sâmbătă, 4 Decembrie 2021
906

20 de persoane au fost diagnosticate cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani. Potrivit statisticii fur...