În Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor cum mai este denumită popular, mai mulți tineri voluntari au ajuns la bătrânii din Centrul Maternal „Micul Prinț” și din „Casa Maria” din Botoșani, pentru a-i încânta cu prezența.
Viitorul unei societăți și al unei națiuni depinde de educația pe care un sistem educațional îl oferă elevilor. Fiecare copil, fiecare elev, reprezintă o parte integrantă dintr-un mecanism social care susține dezvoltarea sănătoasă a unei comunități.
În procesul de educație al elevilor, voluntariatul reprezintă factorul coagulant între practică și teorie. Pentru că fiecare informație pe care elevul o primește de la profesor trebuie pusă în practică, mai devreme sau mai târziu.
„Impactul pe care voluntariatul îl poate avea asupra unei comunități poate fi decisiv în crearea de noi modele sociale și de comportament. Mai mult de atât, voluntariatul are puterea de a conecta oameni, idei, situații, proiecte. Fiecare gest al unui elev implicat responsabil poate face diferența pentru persoane și copii aflați în situații precare”, a declarat Marius Pomîrleanu, președintele Asociației „Arlechino Moldova” din Botoșani.
Voluntarii au stat de vorbă cu beneficiarii din cele două centre și cu personalul acestora, dar le-au oferit și mici atenții cu ocazia Sfintelor Paști.