Bărbatul care a agresat sexual o copilă de patru ani, arestat preventiv

Bărbatul care a agresat sexual o copilă de patru ani, arestat preventiv

Judecătoria din Dorohoi a dispus, sâmbătă seară, arestarea preventivă a bărbatului în vârstă de 41 de ani, din comuna George Enescu, care ar fi agresat sexual o copilă de numai patru ani și ar fi fost violent fizic cu o o altă fetiță, de șase ani, martoră la fapta de care acesta este acuzat.

Totul s-ar fi întâmplat pe strada 1 Decembrie din municipiul Dorohoi, vineri.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că la data de 11 septembrie a.c., acesta, în timp ce se afla pe strada 1 Decembrie din municipiul Dorohoi, ar fi abordat o minoră de 4 ani față de care ar fi exercitat acte de natură sexuală,  atingând-o în zona intimă. O altă minoră, de 6 ani, care era în apropiere a recționat la comportamentul bărbatului, moment in care acesta ar fi prins-o de braț, exercitând presiune, însă fără a-i provoca leziuni”, a transmis Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Ulterior, Mihai M. a renunțat la acțiunile sale, părăsind zona respectivă.

La scurt timp de la acest eveniment, prin acea zona patrula un echipaj mixt, format din jandarm și polițist, care au fost abordați de minorele respective, povestindu-le cele întâmplate. Sâmbătă, Poliția Municipiului Dorohoi a emis mandat de reținere pe numele acestuia.

Instanța a decis arestarea sa preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, respectiv până pe 11 octombrie inclusiv.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi. În temeiul art. 226 alin.1 raportat la art. 223 alin.2 din Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Murariu Mihai, pentru săvâr?irea infrac?iunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută de art. 219 alin. 1, alin. 2 lit. c Cod penal pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 12 septembrie 2020 şi până la data de 11 octombrie 2020, inclusiv. În conformitate cu prevederile art. 275 alin. 6 din Codul de procedură penală, dispune achitarea din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Botoşani a onorariului în cuantum de 616 lei pentru avocat Pintilei Cristina, desemnată din oficiu pentru a acorda asisten?ă juridică inculpatului, această sumă rămânând în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în decizia magistraților.

 

Spune-ne opinia ta