Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit asupra a doi cetățeni ai Republicii Moldova, două permise de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, care s-au dovedit a fi falsificate, informează reprezentanții Poliției de Frontieră din Botoșani.
Unul dintre aceștia s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, în cursul zilei de 21 aprilie, pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei de stat. Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, era pasager într-un autocar ce se deplasa din Republica Moldova către Franța.
„În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit, colegii noștri descoperind asupra bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, care avea imprimată fotografia și numele altei persoane”, a declarat comisar șef de poliție Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră din Botoșani.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals.
Bărbatul le-a declarat polițiștilor de frontieră că documentul aparține unei rude care lucrează în Franța și el doar l-a preluat din Moldova pentru a-i face un serviciu.
Cel de-al doilea bărbat prins cu permis fals s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, în cursul zilei de 23 aprilie, în jurul orei 00:50, pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei. Individul, de 25 de ani, este din Republica Moldova și era pasager într-un autocar ce se deplasa către Moldova.
În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunțit, polițiștii descoperind asupra bărbatului, un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, care avea imprimată fotografia și numele acestuia.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.
„Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că documentul a fost obţinut contra sumei de 400 de euro, de la o persoană din R. Moldova şi s-a folosit de permisul de conducere doar pe teritoriul statului vecin. În ambele cauze poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale”, a adăugat Minodora Răcnea.