Bărbat reținut pentru apropierea de fosta concubină, căreia i-a incendiat locuința

Bărbat reținut pentru apropierea de fosta concubină, căreia i-a incendiat locuința

Un bărbat de 59 de ani, din comuna Văculești, a fost reținut pentru 24 de ore, marți, pentru încălcarea ordinului de protecție emis pentru siguranța fostei sale concubine, căreia îi incendiase locuința în urmă cu câteva zile, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

Potrivit sursei citate, în urma probatoriului administrat, s-a stabilit că acesta s-ar fi deplasat, în repetate rânduri, la locații care se află la mai puțin de 300 de metri de locuința fostei sale concubine, o femeie de 65 de ani, din aceeași localitate, deși Judecătoria din Dorohoi a interzis o astfel de apropiere.

„Având în vedere faptul că, în data de 31 iulie 2021, bărbatul de 59 de ani ar fi distrus, prin incendiere, acoperișul imobilului în care locuia femeia, deși era emis un ordin de protecție împotriva sa, pentru a preveni săvârșirea altor fapte penale, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani”, precizează Delia Nenișcu, reprezentanta instituției.

Victima a fost consiliată în cadrul Direcției de Asistență Socială, punându-i-se la dispoziție o locuință temporară protejată, prin programul „Venus”. Ea a refuzat, însă, această facilitate.

„Bărbatul de 59 de ani va fi prezentat astăzi în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a adăugat Nenișcu.

 

Spune-ne opinia ta