Arma folosită în atacul din 4 august din El Paso, soldat cu 22 de morţi, era fabricată în România!

Arma folosită în atacul din 4 august din El Paso, soldat cu 22 de morţi, era fabricată în România!

Puşca de asalt folosită în masacrul din El Paso, în care un tânăr a deschis focul într-un mall ucigând 22 de oameni şi rănind 26, este de fabricaţie românească, scrie Texas Tribune citând surse din anchetă.

Atacatorul, în vârstă de 21 de ani, a precizat şi el, chiar înaintea masacrului, că este vorba de o puşcă WASR-10 pentru care a cumpărat muniţie rusească.

Seria WASR de puşti de asalt este produsă în cooperare de Fabrica de Arme Cugir şi Century International Arms din SUA, fiind bazată pe pistolul-mitralieră, calibrul 7,62 mm, model 1963, varianta românească a celebrul Kalaşnikov rusesc (AK-47).

Documentele oficiale de pe site-ul tratatului privind comerţul cu arme arată că numai în 2018 ţara noastră a exportat în SUA 9.267 de puşti de asalt, dintre care 9.222 pentru utilitzare civilă.

Americanii sunt fanii armelor româneşti, spune un expert consultat de Texas Tribune, datorită preţului accesibil.

În Statele Unite, astfel de arme sunt extrem de populare, dat fiind că se pot cumpăra chiar şi cu mai puţin de 500 de dolari, mai adugă și ProTV.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
255

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
314

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
707

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...