Aproape 40 de amenzi aplicate de jandarmi în acest weekend

Aproape 40 de amenzi aplicate de jandarmi în acest weekend

Misiunile executate în acest weekend de Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani s-au finalizat cu aplicarea a 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 10.000 de lei.

Accentul pe timpul acțiunilor organizate în cooperare cu efective de poliție sau independent a fost pus pe verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, stabilite de autoritățile competente, precum pe săvârșirea faptele care aduc atingere bunei conviețuiri în comunitate.

Nerespectarea masurilor sanitare s-a concretizat în amenzi însumând 4000 de lei, diferența până la suma de 10000 de lei fiind reprezentată de sancțiunile care au vizat fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, misiunile jandarmilor și polițiștilor au continuat în localitățile carantinate, pentru reducerea incidenței noilor cazuri de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Din această dimineață, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au luat măsurile necesare pentru carantinarea comunei Sulița pentru o perioadă de 14 zile.
Intrarea sau ieşirea din zona carantinată este interzisă prin alte zone şi căi de acces în afara celor deschise circulaţiei publice, pe drumurile judeţene, comunale şi forestiere.

Aducem la cunoștința locuitorilor că pe timpul aplicării carantinei, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, a legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
12

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
17

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...

Acțiune comună a polițiștilor din județ pentru menținerea ordinii, au fost aplicate zeci de sancțiuni!

astăzi, 18:14
32

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat astăzi, 23 aprilie 2024, o acțiune cu efective mărite  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a ...