Amenzi COVID de peste 50.000 de lei aplicate în Botoșani într-o singură zi

Amenzi COVID de peste 50.000 de lei aplicate în Botoșani într-o singură zi

Duminică, 9 august a.c., toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din Botoșani au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID, informează Centrul Județean de Comunicare (CJC).

În total, peste 200 de efective de poliție, jandarmerie, poliție locală, pompieri, precum și reprezentanți ai Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

„Cu această ocazie, au fost verificate 120 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Echipele mixte de control au aplicat 140 de sancțiuni contravenționale, fiind aplicate amenzi în valoare totală de peste 52.000 de lei”, arată CJC Botoșani.

Astfel, au fost depistate opt persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contraVențional, conform Legii nr. 55 din 2020 cu amenzi in valoare de 5.000 de lei.

„Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora le recomandăm să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV-2”, mai transmite sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
163

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
50

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
484

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...