70% dintre români îi consideră vinovați pe polițiști pentru cazul de la Caracal!

70% dintre români îi consideră vinovați pe polițiști pentru cazul de la Caracal!

91% dintre români au urmărit cu atenție cazul Caracal, iar 90% consideră că autoritățile au procedat greșit, conform unui sondaj CURS care a măsurat impactul asupra opiniei publice.

Repondenții au fost întrebați pe cine consideră vinovați de tragedia de la Caracal și au avut ocazia să ofere două răspunsuri.

În urma centralizării a rezultat că 70% dintre români îi consideră vinovați pe polițiști. De asemenea, 47% consideră că vinovați sunt procurorii, iar 31% au indicat legile proaste (Codul Penal, Codul de Procedură Penală).

Totodată, 20% dintre români îi consideră vinovați pe cei de la STS pentru că n-au localizat telefonul Alexandrei, iar 10% au indicat drept principal vinovat atitudinea autorităților față de viol. Doar 7% dintre români consideră că politicienii sunt de vină în acest caz.

Oamenii au fost întrebați împotriva cui se îndreaptă supărarea lor în cazul Caracal.

24% au spus că sunt supărați pe polițiști, 17% pe legile proaste, iar 16% sunt supărați pe procurori.

De asemenea, 10% sunt supărați pe atitudinea autorităților față de viol și față de violența împotriva femeilor, în timp ce 9% sunt supărați pe politicieni și 5% pe Guvern, scrie RomâniaTV.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
1

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
26

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
35

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...