Vaccinurile Pfizer și Moderna reduc riscul infectării cu 91%

Vaccinurile Pfizer și Moderna reduc riscul infectării cu 91%

Administrarea a două doze de vaccinuri pe bază de ARNmesager, Pfizer-BioNTech și Moderna, poate reduce riscul de infectare cu pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Chiar și o singură doză de vaccinuri pe bază de ARNm poate reduce riscul.

Cercetătorii din SUA au realizat un studiu care demonstrează eficacitatea reală a vaccinurilor Pfizer-BioNTech și Moderna, potrivit News-medical.

Pfizer şi Moderna, cele mai bune vaccinuri

Echipa CDC arată, de asemenea, că vaccinurile au fost extrem de eficiente în reducerea încărcăturii virale, a simptomelor febrile și a duratei bolii în rândul persoanelor care s-au infectat în ciuda vaccinării.

Studiul prospectiv efectuat pe aproape 4.000 de persoane a constatat că vaccinarea completă (cu două doze) a fost 91% eficientă în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, în timp ce vaccinarea parțială (cu o singură doză) a fost eficientă în proporție de 81%.

Dintre cei care s-au infectat, persoane vaccinate parțial sau complet au avut un nivel mai scăzut de ARN viral, un risc mai mic de a dezvolta simptome febrile și o durată redusă a bolii, în comparație cu persoanele nevaccinate.

Impact major al vaccinurilor

Dacă alte date confirmă faptul că aceste vaccinuri reduc încărcătura virală și, la rândul lor, afectează infectivitatea SARS-CoV-2, acest lucru ar sugera că vaccinurile nu sunt doar extrem de eficiente în prevenirea infecției, dar ar putea reduce și impactul lor.

Acest lucru are implicații semnificative pentru lucrătorii esențiali. Vaccinurile pe bază de ARN messenger dezvoltate de Pfizer-BioNTech (BNT162b2) și Moderna (mRNA-1273) s-au dovedit a fi extrem de eficiente în prevenirea COVID-19 simptomatic în studiile clinice de fază III.

Cu toate acestea, „se știe mai puțin despre beneficiile secundare importante ale vaccinurilor, inclusiv reducerea severității bolii, a încărcăturii ARN virale și a duratei de detectare a ARN-ului viral”. Aceasta a comparat și frecvența simptomelor febrile și durata COVID-19 între grupurile vaccinate și cele nevaccinate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: SPAIME. De Claudia Mitră

Sâmbătă, 12 Iunie 2021
107

Orele serii aduc o nouă poezie în paginile publicație noastre. Le selectăm aleatoriu, indiferent dacă vin de la poeți cu nume sau doar de la cei care doar încearcă să-și exprime se...

CSM Botoșani a reușit prima afacere a verii! A dat un jucător, la schimb cu doi, de la rivală

Sâmbătă, 12 Iunie 2021
193

CSM Botoșani și CSU Suceava au realizat prima afacere a verii. Elod Szasz va face pasul către CSU Suceava, după doar un sezon la CSM Botoșani.Pivotul a fost nemulțumit de retrogradarea echi...

Un nou medic specialist la Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” din Botoșani

Sâmbătă, 12 Iunie 2021
1679

Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” din municipiul Botoșani are începând din această lună un medic specialist nou.Este vorba de Carmen Ștefania Olariu, medic pneumol...