Un Spray nazal care elimină coronavirusul în proporție de 99% va fi lansat în farmaciile din Europa în februarie

Un Spray nazal care elimină coronavirusul în proporție de 99% va fi lansat în farmaciile din Europa în februarie

Compania franceză Pharma & Beauty Group (P&B) va lansa în luna februarie un spray nazal despre care spune că este capabil să elimine coronavirusul în proporție de 99%.

Elaborat pe baza apei ionizate, cunoscută pentru proprietățile sale antimicrobiene, dispozitivul medical de clasă I are scop preventiv.

El poate fi folosit ”după o activitate cu risc de contractare a coronavirusului, de exemplu, fie după ce ai călătorit cu transportul în comun sau ai făcut cumpărături într-un magazin”, a declarat pentru AFP Laurent Dodet, președintele P&B, citat de CNews.fr.

După cum explică P&B, pe pagina sa de LinkedIn, ”spray-ul ajută la prevenirea răspândirii virale, dislocând prin acțiune mecanică agenții infecțioși din cavitatea nazală și facilitând evacuarea și reducerea locală a încărcăturii virale”.

Testele clinice efectuate la Institutul Méditerranée Infection din Marsilia (IHU) au concluzionat că prin utilizarea spray-ului a fost eliminată mai mult de 99% din cantitatea virală în 30 de secunde.

”Procesul devine mai eficient dacă inhalarea este făcută imediat după infectare, înainte ca virusul să intre în căile respiratorii”, explică medicului generalist Pierre-Jacques Raybaud, specialist în imunologie, pentru AFP.

P&B așteaptă undă verde din partea autorităților pentru a introduce produsul în farmacii, în februarie și este pregătit să producă 10 milioane de unități pe lună, explică CNews.fr.

 

Spune-ne opinia ta