Un spital din județul vecin a găsit noi modalități de a trata cancerul de sân: „Dezvoltarea continuă a tratamentelor pentru afecțiunile sânului reprezintă un real ajutor pentru pacientele cu acest gen de afecțiuni”

Un spital din județul vecin a găsit noi modalități de a trata cancerul de sân: „Dezvoltarea continuă a tratamentelor pentru afecțiunile sânului reprezintă un real ajutor pentru pacientele cu acest gen de afecțiuni”

La Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava există posibilitatea unui tratament multidisciplinar al cancerului de sân, potrivit unui comunicat de presă emis de către purtătorul de cuvânt al instituției medicale, doctor Teodorovici Dan.

Cu precădere, în ultimii doi ani, pacientele diagnosticate cu cancer mamar beneficiază de tratament de ultimă generație atât pe plan oncologic, cât și chirurgical, pornind de la stabilirea diagnosticului, prin core-biopsy simplă sau ecoghidată, proceduri minim invazive, posibilitatea tehnicii ganglionului santinela prin noul serviciu de medicină nucleară, tratamente oncologice inovatoare precum și intervenții chirurgicale complexe la nivelul glandei mamare.

În comunicatul de presă mai scrie că, pentru pacientele cu cancer de sân primar, cu risc înalt, în momentul de față există o oportunitate legată de posibilitatea de a primi tratament imunooncologic preoperator, în asociere cu chimioterapie neoadjuvantă și postoperator cu terapie endocrină adjuvantă.

În momentul de față se află în derulare un studiu pe această categorie de pacienți, studiu avizat favorabil de Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale. Rezultatele preliminare sunt foarte încurajatoare, constatându-se un răspuns foarte bun și dispariția cvasicompletă a celulelor tumorale la două paciente.

„Se estimează că un număr de aproximativ 1200 de paciente la nivel global vor participa la acest studiu și aproximativ 30 dintre acestea în România și, cu precădere, la Suceava”, au declarat cadrele medicale.

Din echipa multidisciplinară fac parte dr. Doina Motan (oncologie), dr. Bogdan Găinaru, dr. Lucian Leneschi (chirurgie generală), dr. Cătălin Lulciuc (radiologie intervențională), dr. Andreea Botezan, dr. Alexandrina pascal, dr. Luminița Mireanu și dr. Georgiana Ionascu (anatomie patologică), existând o strânsă colaborare între aceste discipline.

Dezvoltarea continua a tratamentelor pentru afecțiunile sânului la nivelul Spitalului Județean din Suceava reprezintă un real ajutor pentru pacientele cu acest gen de afecțiuni, care până acum erau nevoite să se adreseze unui centru universitar pentru tratament.

„Suntem bucuroși că avem sprijin din partea conducerii și că beneficiem de aparatură de ultimă oră și totodată dorim să dezvoltăm pe viitor cât mai mult calitatea actului medico-chirurgical la Suceava și astfel să ne alăturăm centrelor regionale din Moldova, pentru a deservi un număr cât mai mare de pacienți”, a declarat dr. Gainaru Bogdan.

„Investim tot mai mult în aparatură nouă pentru a ține pasul cu modernizarea medicinei, investim în perfecționarea personalului medical având susținere necondiționată și consistentă din partea Consiliului Județean”, a declarat dr. Calancea Alexandru, manager al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
690

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1063

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
466

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...