Un spital din județul vecin a găsit noi modalități de a trata cancerul de sân: „Dezvoltarea continuă a tratamentelor pentru afecțiunile sânului reprezintă un real ajutor pentru pacientele cu acest gen de afecțiuni”

La Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava există posibilitatea unui tratament multidisciplinar al cancerului de sân, potrivit unui comunicat de presă emis de către purtătorul de cuvânt al instituției medicale, doctor Teodorovici Dan.

Cu precădere, în ultimii doi ani, pacientele diagnosticate cu cancer mamar beneficiază de tratament de ultimă generație atât pe plan oncologic, cât și chirurgical, pornind de la stabilirea diagnosticului, prin core-biopsy simplă sau ecoghidată, proceduri minim invazive, posibilitatea tehnicii ganglionului santinela prin noul serviciu de medicină nucleară, tratamente oncologice inovatoare precum și intervenții chirurgicale complexe la nivelul glandei mamare.

 

În comunicatul de presă mai scrie că, pentru pacientele cu cancer de sân primar, cu risc înalt, în momentul de față există o oportunitate legată de posibilitatea de a primi tratament imunooncologic preoperator, în asociere cu chimioterapie neoadjuvantă și postoperator cu terapie endocrină adjuvantă.

În momentul de față se află în derulare un studiu pe această categorie de pacienți, studiu avizat favorabil de Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale. Rezultatele preliminare sunt foarte încurajatoare, constatându-se un răspuns foarte bun și dispariția cvasicompletă a celulelor tumorale la două paciente.

„Se estimează că un număr de aproximativ 1200 de paciente la nivel global vor participa la acest studiu și aproximativ 30 dintre acestea în România și, cu precădere, la Suceava”, au declarat cadrele medicale.

Din echipa multidisciplinară fac parte dr. Doina Motan (oncologie), dr. Bogdan Găinaru, dr. Lucian Leneschi (chirurgie generală), dr. Cătălin Lulciuc (radiologie intervențională), dr. Andreea Botezan, dr. Alexandrina pascal, dr. Luminița Mireanu și dr. Georgiana Ionascu (anatomie patologică), existând o strânsă colaborare între aceste discipline.

Dezvoltarea continua a tratamentelor pentru afecțiunile sânului la nivelul Spitalului Județean din Suceava reprezintă un real ajutor pentru pacientele cu acest gen de afecțiuni, care până acum erau nevoite să se adreseze unui centru universitar pentru tratament.

„Suntem bucuroși că avem sprijin din partea conducerii și că beneficiem de aparatură de ultimă oră și totodată dorim să dezvoltăm pe viitor cât mai mult calitatea actului medico-chirurgical la Suceava și astfel să ne alăturăm centrelor regionale din Moldova, pentru a deservi un număr cât mai mare de pacienți”, a declarat dr. Gainaru Bogdan.

„Investim tot mai mult în aparatură nouă pentru a ține pasul cu modernizarea medicinei, investim în perfecționarea personalului medical având susținere necondiționată și consistentă din partea Consiliului Județean”, a declarat dr. Calancea Alexandru, manager al Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Andreea Răducan, campioana olimpică, și-a spus povestea în fața tinerilor sportivi botoșăneni: „Ce au fetele astea în plus și mi-ar lipsi mie ca eu să nu pot deveni mare campioană?” (Foto, Video)

Friday, 23 May 2025

După cum bine știm cu toții, cariera Andreei Răducan a fost marcată de evenimente plăcute pentru un sportiv de elită, însă și mai puțin plăcute. Astăzi însă, marea campioană ...

Peste 500 de botoșăneni prezenți la Bursa Locurilor de Muncă! (Foto, Video)

Friday, 23 May 2025

Vineri dimineață, în Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani, a avut loc Bursa Locurilor de Muncă, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței...

Medic din Botoșani, mărturisiri în fața colegilor din Regiunea Moldovei: „Un pacient m-a întrebat care boli sunt mai...” (Foto, Video)

Thursday, 22 May 2025

Conferința „Zilele Spitalului Județean de Urgență Mavromati” din Botoșani a continuat, joi, cu mai multe lucrări ale unor asistenți, medici și chiar medici rezidenți atât di...