Un botoșănean, unul dintre cei mai bine plătiți medici din Iași!

Legislaţia din România nu le interzice medicilor să opteze între stat şi privat, iar aceştia au posibilitatea să lucreze simultan în ambele părţi şi totodată să obţină sume deloc de neglijabile.

Un botoșănean, unul dintre cei mai bine plătiți medici din Iași!

Profesorul dr. Dorin Chiseliţă, şeful Clinicii de oftalmologie din cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon" Iași, este unul dintre cei mai bine plătiţi medici ieşeni. Cumulând toate sumele menţionate  în declaraţia de avere pe 2017, medicul Dorin Chiselita a încasat un salariu lunar de aproximativ 29.233 euro, scrie bzi.ro.

Potrivit declaraţiei de avere depuse pe anul 2017, acesta a încasat un salariu lunar de 65.382 lei de la Spitalul "Sfântul Spiridon" şi 96.121 lei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr.T. Popa”, unde este profesor. Veniturile medicului ieşean au mai fost completate cu banii obţinuţi de la clinica privată de oftalmologie cu circa 1.159.906 lei (administrator cota 2/3) şi încă 292.359 lei ca administrator.

Cei mai mulţi bani i-au revenit din clinica privată pe care acesta o deţine şi unde un consult oftalmologic costă 300 de Ron. În pofida preţurilor piperate de la clinica sa, medicul Dorin Chiseliţă este pe profit întrucât acesta nu duce lipsă de clienţi în contextul în care este un nume cu greutate în domeniul oftalmologiei din România, scrie sursa citata.

Pe lângă veniturile menţionate mai sus, medicul Chiseliţă a mai încasat suma de  10.400 lei, drepturi proprietate intelectuală de la Actavis, o companie multinaţională specializată în dezvoltarea, producţia şi comercializarea produselor farmaceutice generice. În schimb, de la compania farmaceutica Pfizer a primit numai 2.250 lei în 2017.

De asemenea, legislaţia din România nu le interzice medicilor să opteze între stat şi privat, iar aceştia au posibilitatea să lucreze simultan în ambele părţi şi totodată să obţină sume deloc de neglijabile, în contextul în care sistemul medical este încă departe de a fi aliniat la standardele europene.

Prof. Dr. Dorin Chiselita s-a nascut pe 4 iunie 1952, in Botosani. Este un reputat medic, unul dintre cei mai competenti oftalmologi din Moldova. A absolvit in anul 1977 Facultatea de Medicina Generala a IMF Iasi, activand apoi, pana in anul 1981, ca medic de medicina generala. Timp de patru ani a fost medic secundar Oftalmologie, domeniu in care s-a specializat, devenind, din anul 1991, medic primar oftalmolog.

Cariera universitara a lui Dorin Chiselita a inceput in 1981, cand a fost numit asistent universitar la Clinica I Oftalmologie a Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi, pana in anul 1991, cand a primit titulatura de sef de lucrari Clinica I Oftalmologie, la aceeasi facultate. Din 1994 pana in 1998 este conferentiar universitar la Clinica I Oftalmologie a UMF Iasi, dupa care activeaza ca profesor universitar, seful Disciplinei Oftalmologie, Facultatea de Medicina, UMF Iasi, seful Clinicii I Oftalmologie.

Dorin Chiselita este Doctor in Stiinte Medicale din iunie 1993, cu teza "Pierderea fibrelor nervului optic la normali, hipertensivi oculari si glaucomatosi". 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
30

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
12

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
146

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...