Studii recente: Grupele de vârstă lovite masiv de cancer!

Cazurile a 17 tipuri de cancer s-au observat la generațiile mai tinere, numărul acestora crescând într-un ritm îngrijorător.

Studii recente: Grupele de vârstă lovite masiv de cancer!

   Foto: Science Alert

Un nou studiu realizat de către Societatea americană (ACS) pentru cancer, publicat în revista The Lancet Public Health din luna august 2024, a făcut o descoperire îngrijorătoare pentru sănătate. Experții au constatat că, în premieră, două grupe de vârstă, generațiile Mileniali și X se confruntă cu un risc mai mare de apariție a cancerului față de ceilalți oameni.

Din generația Mileniali fac parte persoanele născute între 1981 și 1996, iar în generația X sunt cei care au venit pe lume între anii 1965 și 1980, potrivit Science Alert.

Analiza ia în considerare datele de sănătate a peste 23 de milioane de pacienți din SUA, născuți între 1920 și 1990, care au fost ulterior diagnosticați cu cancer din 2000 până în 2019.

În comparație cu Baby Boomers (născuți între 1946 și 1964), cercetătorii au descoperit că generația X și Millennialii au un risc mai mare de a dezvolta 17 din 34 de tipuri de cancer considerate, inclusiv leucemie, cancer de sân și cancer gastric.

Millennialii născuți în 1990 au avut de două până la trei ori mai multe riscuri de a dezvolta cancer pancreatic, renal sau intestinal decât cei din generația Baby Boomers născuți în 1955. Femeile din grupa Milenialilor se confruntă, de asemenea, cu un risc crescut de cancer de ficat și de canale biliare.

Mai mult, nouă tipuri de cancer, pentru care ratele de incidență au scăzut în cea mai mare parte la generațiile mai în vârstă, cum ar fi cancerul de sân, cancerul ovarian, cancerul uterin, cancerul testicular și cancerul anal, sunt în creștere la persoanele mai tinere.

Numai cancerul uterin are 169% mai multe șanse de a afecta o persoană născută în anii 1990 decât persoanele născute în anii 1930. Riscul de deces din cauza acestor tipuri de cancer este, de asemenea, în creștere. Acesta nu este niciodată un semn bun și sugerează că a existat o schimbare liniștită, generațională, a riscului de cancer în ultimul secol și ceva. Citește mai mult pe ziare.com…

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

astăzi, 20:20

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

astăzi, 19:40

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...