Salvatorii au nevoie de ajutor: "Salvați Copiii" face apel la botoșăneni!

Organizația Salvați Copiii România continuă programul de dotare a maternităților, dar are nevoie de sprijin. Este vorba despre organizația care a ajutat Maternitatea Botoșani cu aparatură ultraperformantă. 

România se află pe un regretabil prim loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă, rata fiind aproape dublu față de media UE. Din statisticile oficiale rezultă că în fiecare zi se nasc în medie 50 de copii. Din nefericire, în spitalele din România nu există incubatoare suficiente, asta chiar dacă, se știe, copiii născuți prematur au șanse în proporție de 90% să supraviețuiască, dar numai dacă beneficiază de îngrijire imediat după naștere.

În județul Botoșani, din 2014 până în prezent, Organizația Salvați Copiii a dotat cu aparatură medicală Spitalul Județean de Urgență Botoșani și Spitalul Municipal Dorohoi. La Spitalul Mavromati, anul trecut, pentru a treia oară, organizația a venit cu aparatură pentru nou-născuţi, un incubator de transport şi un bilirubinometru pentru dotarea Secţiei de Neonatologie, în valoare de 13.000 de euro. În 2014, spitalul beneficiase de un incubator de terapie intensivă si - în 2016 - o masă de reanimare, valoarea totală a donaţiilor către Maternitatea Botoşani ajungând la aproape 50.000 de euro. "În acest moment strângem fonduri prin mecanismul de redirecționare a 2% din impozitul pe venit pentru a continuă dotarea maternităților: http://www.salvaticopiii.ro/doilasuta/”, spune Alexandra Băcescu, coordonator de comunicare din partea Salvaţi Copiii România.

"În 2016, 9,2% din totalul nașterilor au fost premature, nou-născuți lipsiți prea devreme de căldura oferită de burtica mamei. O șansă în plus pentru acești nou-născuți o reprezintă incubatorul de transport neonatal donat de Salvați Copiii. Echipamentul asigură o temperatură constantă și umiditate potrivite copilului născut prematur, dar și un acces facil al echipei medicale în cazul apariției problemelor, cum ar fi ventilația mecanică. Aparatul are, de asemenea, autonomie energetică prelungită, necesară transportului pe distanțe lungi", declara în 2016 dr. Carmen Zaboloteanu, șeful Secției de neonatologie de la Spitalul Județean Mavromati.

Acum, Organizația Salvați Copiii apelează la ajutorul botoșănenilor. Cum puteți ajuta? Oricine obține venit din salarii sau activități independente poate, conform legii, să decidă redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către o cauză socială. 


Judeţul Botoşani are, conform statisticilor, o rată a mortalităţii infantile mai mare decât media pe ţară (9,8 la mie faţă de 8 la mie).

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțele profesionale ale funcționarilor publici ar putea fi evaluate anual!

Sunday, 23 February 2025

Proiectul, semnat de 55 parlamentari PSD și ai minorităților naționale, între care și de premierul Marcel Ciolacu, propune modificarea și completarea, în acest sens, a Ordonanței de...

Poliția Română: Atenție la solicitările de a vota diverși concurenți la anumite competiții!

Sunday, 23 February 2025

În special, una dintre aplicațiile de mesagerie a devenit un teren fertil pentru autorii care caută să exploateze încrederea și naivitatea utilizatorilor. Sub pretextul simplu al &b...

În această dimineață: Incendiu izbucnit în podul unei case dintr-o localitate din Botoșani!

Sunday, 23 February 2025

Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta în podul casei, unde ardeau câteva grinzi din lemn și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la între...