Salvatorii au nevoie de ajutor: "Salvați Copiii" face apel la botoșăneni!

Salvatorii au nevoie de ajutor: "Salvați Copiii" face apel la botoșăneni!

Organizația Salvați Copiii România continuă programul de dotare a maternităților, dar are nevoie de sprijin. Este vorba despre organizația care a ajutat Maternitatea Botoșani cu aparatură ultraperformantă. 

România se află pe un regretabil prim loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă, rata fiind aproape dublu față de media UE. Din statisticile oficiale rezultă că în fiecare zi se nasc în medie 50 de copii. Din nefericire, în spitalele din România nu există incubatoare suficiente, asta chiar dacă, se știe, copiii născuți prematur au șanse în proporție de 90% să supraviețuiască, dar numai dacă beneficiază de îngrijire imediat după naștere.

În județul Botoșani, din 2014 până în prezent, Organizația Salvați Copiii a dotat cu aparatură medicală Spitalul Județean de Urgență Botoșani și Spitalul Municipal Dorohoi. La Spitalul Mavromati, anul trecut, pentru a treia oară, organizația a venit cu aparatură pentru nou-născuţi, un incubator de transport şi un bilirubinometru pentru dotarea Secţiei de Neonatologie, în valoare de 13.000 de euro. În 2014, spitalul beneficiase de un incubator de terapie intensivă si - în 2016 - o masă de reanimare, valoarea totală a donaţiilor către Maternitatea Botoşani ajungând la aproape 50.000 de euro. "În acest moment strângem fonduri prin mecanismul de redirecționare a 2% din impozitul pe venit pentru a continuă dotarea maternităților: http://www.salvaticopiii.ro/doilasuta/”, spune Alexandra Băcescu, coordonator de comunicare din partea Salvaţi Copiii România.

"În 2016, 9,2% din totalul nașterilor au fost premature, nou-născuți lipsiți prea devreme de căldura oferită de burtica mamei. O șansă în plus pentru acești nou-născuți o reprezintă incubatorul de transport neonatal donat de Salvați Copiii. Echipamentul asigură o temperatură constantă și umiditate potrivite copilului născut prematur, dar și un acces facil al echipei medicale în cazul apariției problemelor, cum ar fi ventilația mecanică. Aparatul are, de asemenea, autonomie energetică prelungită, necesară transportului pe distanțe lungi", declara în 2016 dr. Carmen Zaboloteanu, șeful Secției de neonatologie de la Spitalul Județean Mavromati.

Acum, Organizația Salvați Copiii apelează la ajutorul botoșănenilor. Cum puteți ajuta? Oricine obține venit din salarii sau activități independente poate, conform legii, să decidă redirecționarea a 2% din impozitul pe venit către o cauză socială. 


Judeţul Botoşani are, conform statisticilor, o rată a mortalităţii infantile mai mare decât media pe ţară (9,8 la mie faţă de 8 la mie).

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La două ore distanță de Botoșani se află Satul lui Moș Crăciun: Spiriduși, atelier de jucării și biroul Moșului! (Foto)

astăzi, 08:43
558

Vizitatorii lui Moș Crăciun sunt întâmpinați de spiriduși și conduși printr-un tur ghidat de 30 de minute, plin de magie și zâmbete.Satul lui Moș Crăciun se află î...

PS Ignatie, la hramul Mănăstirii Coșula: ”Omul mândru nu reușește niciodată să se stăpânească pe sine însuși, în schimb vrea să-i domine pe alții”

astăzi, 08:16
70

De sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, miercuri, 6 decembrie 2023, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitulu...

Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov, după concedierea doctoriței: ”Vreau să i se retragă dreptul de a mai practica medicina!”

astăzi, 07:51
421

Alexandra, mama a trei copii, a fost lăsată să se chinuiască timp de şapte ore pe patul de spital. Cu dureri insuportabile și sângerări, femeia a cerut de mai multe ori ca un medic să o ...