Protest în curtea de la „Mavromati” cu o mână de oameni, alte secții mobilizate mai bine. „Este ultimul semnal de alarmă” (foto, video)

Astăzi la orele amiezii, angajații din sănătate au întrerupt activitatea și au declanșat o acțiune de grevă de avertisment.

Protest în curtea de la „Mavromati” cu o mână de oameni, alte secții mobilizate mai bine. „Este ultimul semnal de alarmă” (foto, video)

Greva de avertisment s-a derulat în spitalele din toată țara, în intervalul orar 12:00 – 13:00. Dacă la Spitalul Județean „Mavromati” din Botoșani, la sediul de pe Marchian, doar o mână de oameni a ieșit în curtea unității sanitare în semn de grevă, în celelalte secții numărul angajaților care s-au alăturat fizic grevei de avertisment a fost mult mai ridicat.

În schimb, angajații din sănătate care nu au putut să își întrerupă activitatea și-au lipit pe haine o bulină cu însemnul „GREVĂ DE AVERTISMENT”.

Această grevă de avertisment face parte din procedura demarată anterior declanșării grevei generale împotriva politicilor economice și sociale ale statului, pentru că ei nu ne acordă nici măcar majorările salariale suficiente pentru a acoperi inflația pe ultimii doi ani. Guvernanții au manifestat față de noi o atitudine de dispreț, de indiferență, de refuz de respectare a Legii Dialogului social, un refuz de invitare la negocieri concrete și nu respectă specificul sistemului sanitar. Acela de a recompensa în mod corect efortul nostru de a lucra nopțile, de a lucra în zilele libere, de sărbători legale, în diferite condiții decât cele normale, în condiții deosebit de periculoase, vătămătoare”, a declarat Daniel Bulboacă, președinte la Sindicatul „Solidaritatea Sanitară” din Botoșani.

Sindicaliștii anunță că după greva de avertisment urmează declanșarea grevei generale, doar că au nevoie să îndeplinească un anumit număr de semnături din partea angajaților sistemului sanitar.

La Botoșani momentan s-au strâns aproximativ 800 de semnături.

Greva de avertisment este practic ultimul semnal de alarmă înaintea grevei generale. În perioada 25 – 28 aprilie toate Sindicatele Solidaritatea Sanitară se întrunesc în consiliul de coordonare al federației, organul care a hotărât declanșarea grevei. În momentul respectiv vom centraliza toate semnăturile pe care le avem la nivel național și dacă îndeplinim numărul suficient de 50+1 din totalul salariaților din sectorul bugetar vom putea declanșa în continuare greva generală cu oprirea totală a activității pe termen nelimitat, dar cu respectarea regulilor. Unitățile de Primiri Urgențe nu pot face grevă, Secțiile de Anestezie și ATI nu pot face grevă, blocurile operatorii nu pot face grevă. În schimb, în Ambulatoriu, în Paraclinică nu este nicio problemă să întrerupem activitatea. La Botoșani avem în jur de 800 de semnături”, a adăugat Daniel Bulboacă.

În grevă de avertisment au fost și angajații Centrului de Transfuzie Sanguină din Botoșani, care au întrerupt și ei activitatea în intervalul orar 12:00 – 13:00. De asemenea, și în celelalte Secții ale Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani angajații au fost în grevă.

 




















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
975

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9414

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...