Președinta CJ, Doina Federovici, la conferința aniversară a Sindicatului „Solidaritatea Sanitară”: „Nu de puține ori ați fost în fața Palatului Administrativ să vă spuneți doleanțele și este bine că faceți acest lucru”

Președinta CJ, Doina Federovici, la conferința aniversară a Sindicatului „Solidaritatea Sanitară”: „Nu de puține ori ați fost în fața Palatului Administrativ să vă spuneți doleanțele și este bine că faceți acest lucru”

La conferința aniversară, organizată pentru împlinirea a 10 ani de activitate a Sindicatului „Solidaritatea Sanitară” din Botoșani, președinta Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, și-a expus punctul de vedere cu privire la activitatea întreprinsă de angajații din sistemul medical.

Oficialul a apreciat faptul că cel mai mare angajator de la nivelul județului Botoșani este Spitalul Județean „Mavromati”, instituție aflată în subordinea CJ, cu peste 2.000 de salariați. Federovici a făcut, în acest sens, referire că scopul sindicatelor este acela de a proteja interesele angajaților în fața angajatorilor.

„Orice societate modernă nu poate exista fără o mișcare sindicală puternică. Rolul dumneavoastră, al sindicatelor, este acela de a proteja interesele salariaților în fața angajatorilor. Cum suntem noi, Consiliul Județean, pentru tot ce înseamnă partea de sănătate din județ. Spitalul Județean este cel mai mare angajator din județul Botoșani, o instituție publică cu peste 2.000 de salariați. Și, dacă mai adăugăm aici celelalte instituții subordonate pe parte sociomedicale pe raza municipiului și din județul Botoșani, suntem nu primii, ci cu mult în fața altora. Din aceste motive trebuie să apărați interesele angajaților, pentru a oferi acea predictibilitate a locurilor de muncă și, bineînțeles, o securitate socială”, a declarat Doina Federovici, președinta Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

Mai mult decât atât, aceasta a mulțumit angajaților din sănătate pentru toată munca depusă în timpul pandemiei de Covid-19.

„Am trecut o perioadă grea, cea a covidului, și se cuvine să mulțumesc tuturor lucrătorilor din sănătate, pentru această cocoașă grea pe care a dus-o în spate. Nu a fost ușor să închidem acest capitol, dar iată că nici bine nu l-am închis că s-a deschis cel al războiului. CJ este aproape de mișcarea sindicală, pentru că sunteți cei care aveți grijă de sănătatea noastră. Nu ați fost tocmai comozi, dar asta-i viața. Nu de puține ori ați fost în fața Palatului Administrativ să vă spuneți doleanțele și este bine că faceți acest lucru. Menirea noastră este să găsim soluții”, a adăugat aceasta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
934

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1350

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
621

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...