Planta care poate alunga ţânţarii. În plus, îi calmează pe cei stresaţi

Planta care poate alunga ţânţarii. În plus, îi calmează pe cei stresaţi

Există numeroase plante aromatice extrem de apreciate, cu multiple avantaje pentru sănătate. Busuiocul adaugă aromă preparatelor culinare, dar oferă și beneficii pentru sănătate, scriu jurnaliștii de la Antena3.ro.

Potrivit sursei citate, această plantă este cunoscută pentru efectele sale antispastice, mai ales asupra aparatului digestiv.

Busuiocul este recomandat femeilor însărcinate, dar şi celor care alăptează. Are proprietăţi galactogene şi stimulează secreţia de lapte.

Busuiocul este bogat în vitamine

Bogat în vitaminele A şi C, busuiocul are calciu şi fosfor şi contribuie la încetinirea îmbătrânirii celulare, având o acţiune antioxidantă.

Poate nu ştiaţi dar busuiocul uscat furnizează şi vitamina K, esenţială în procesul de coagulare a sângelui. Busuiocul este antiinflamator, antibacterian şi antiseptic.

Busuiocul aplicat pe piele poate alunga ţânţarii

Această plantă îi calmează pe cei neliniştiţi, stresaţi sau care suferă de insomnii. Atenţie! Busuiocul nu trebuie fiert mult timp fiindcă se înnegreşte şi devine amar.

E de preferat să fie consumat crud sau să fie adăugat în mâncare la sfârşitul preparării.

Ce conţine busuiocul

Valorile nutriționale ale busuiocului sunt următoarele, pentru o linguriță de busuioc (2 grame) de frunze verzi:

- Vitamina A – 3% din necesarul zilnic

- Vitamina K – 13% din necesarul zilnic

- Calorii – 0,6

- Calciu – 0,5 din necesarul zilnic

- Fier – 0,5 din necesarul zilnic

- Mangan – 1,5% din necesarul zilnic

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
8

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
17

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
43

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...