Operații laparoscopice, efectuate la Botoșani de o echipă de medici tineri (video)

Operații laparoscopice, efectuate la Botoșani de o echipă de medici tineri (video)

Medicii chirurgi pediatri efectuează și la Botoșani operații laparoscopice. După achiziționarea aparaturii în acest sens, o echipă de trei tineri chirurgi s-a specializat pe această procedură medicală mai puțin invazivă și traumatizantă pentru copii.

Echipa este formată din Alin Ceică, Adriana Constantineanu și Simona Bordiuc.

Până în prezent, la Pediatrie, s-au operat laparoscopic peritonite, hernii inghinale și s-a folosit laparoscopul în explorarea diagnostică în cazurile de politraumă abdominală.

„Am început de la intervențiile mai simple, pentru acomodare, cum ar fi peritonitele, apendicitele. Explorările în traumatologia abdominal pediatrică și diagnostică, și herniile inghinale, pe care le putem face prin aparatul laparoscopic. Intervențiile pot fi extinse, putem face, să creștem, însă momentan suntem la început și încercăm să ne acomodăm cu aparatul. Sunt pași foarte importanți și foarte responsabili pentru noi și pentru pacient. Este o chestie destul de responsabilă”, a declarat Alin Ceică, medic chirurg pe Secția de Pediatrie a Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani.

Din punct de vedere medical, această tehnică operatorie are avantaje importante pentru copil, printre care se numără durerea redusă, inciziile mai mici, riscul redus de complicații în timpul și imediat după operații, recuperarea mai rapidă și spitalizarea mai scurtă. Nu există limită de vârstă, fiind indicată inclusiv nou-născuților.

„Fiind la început, clar că depinde de manualitatea chirurgului. Clasic, durează 20 – 30 de minute, dar la paroscopic durează o oră, o oră jumătate, două chiar. În funcție de peritonita pe care o prezintă pacientul. Durează și pentru că suntem la început”, a adăugat Alin Ceică.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
844

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1343

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
552

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...