O delegație OMS a venit la Botoșani pentru un studiu în contextul pandemiei

O delegație OMS a venit la Botoșani pentru un studiu în contextul pandemiei

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au ajuns la Botoșani, în cursul zilei de marți, pentru a efectua un studiu privind impactul pandemiei de Covid-19 asupra spitalizării copiilor și femeilor însărcinate.

Potrivit informațiilor publicate de reprezentanții Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, pe pagina lor de Facebook, rezultatele studiului vor ajuta autoritățile să eficientizeze activitatea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” (SJU), să îmbunătățească asistența sanitară pe care unitățile medicale din județ le oferă botoșănenilor.

La discuții au luat parte delegația OMS, reprezentată de Cassandra Butu, șef interimar al Biroului pentru România al OMS, Sophie Jullien, consultant OMS și Monica Brînzac, consultant OMS și membru al Departamentului de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai din Cluj – Napoca, și echipa de conducere a Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati”, reprezentată de managerul doina Caba, directorul medical Laurian Radu și directorul de îngrijiri Coca Crîșmaru.

Autoritățile sanitare au identificat noi oportunități de colaborare pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate oferite botoșănenilor.

Vom aprofunda colaborarea cu domniile lor și ne vom continua programul ambițios de investiții la care lucrăm în prezent”, declară Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
575

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
853

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
425

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...