O delegație OMS a venit la Botoșani pentru un studiu în contextul pandemiei

O delegație OMS a venit la Botoșani pentru un studiu în contextul pandemiei

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) au ajuns la Botoșani, în cursul zilei de marți, pentru a efectua un studiu privind impactul pandemiei de Covid-19 asupra spitalizării copiilor și femeilor însărcinate.

Potrivit informațiilor publicate de reprezentanții Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, pe pagina lor de Facebook, rezultatele studiului vor ajuta autoritățile să eficientizeze activitatea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” (SJU), să îmbunătățească asistența sanitară pe care unitățile medicale din județ le oferă botoșănenilor.

La discuții au luat parte delegația OMS, reprezentată de Cassandra Butu, șef interimar al Biroului pentru România al OMS, Sophie Jullien, consultant OMS și Monica Brînzac, consultant OMS și membru al Departamentului de Sănătate Publică al Universității Babeș-Bolyai din Cluj – Napoca, și echipa de conducere a Spitalului Județean de Urgență (SJU) „Mavromati”, reprezentată de managerul doina Caba, directorul medical Laurian Radu și directorul de îngrijiri Coca Crîșmaru.

Autoritățile sanitare au identificat noi oportunități de colaborare pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate oferite botoșănenilor.

Vom aprofunda colaborarea cu domniile lor și ne vom continua programul ambițios de investiții la care lucrăm în prezent”, declară Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Intervenție chirurgicală ortopedică în premieră la Spitalul Județean din Suceava

Vineri, 20 Mai 2022
353

O echipă de medici ai secției de Ortopedie a efectuat, joi, o intervenție de reconstrucție acetabulară a hemibazinului stâng folosind alogrefe osoase structurale și morcelate, provenite de...

Reacția unui tânăr medic ajuns la Botoșani: „Surprinzător pentru mine. Pacienții vin deja în stadiul complicațiilor cronice” (video)

Vineri, 20 Mai 2022
987

Simona Sava este unul dintre tinerii medici specialiști, care au ocupat un post prin concurs la Spitalul Județean „Mavromati”, din Botoșani. Aceasta profesează la Botoșani d...

Iulian Rotariu se menține pe primele locuri la ultramaratonul The Track Namibia

Vineri, 20 Mai 2022
156

Iulian Rotariu se menține pe locul 2 și după a doua cursă din cele nouă ale ultramaratonului The Track Namibia. A terminat cei 70 de kilometri în 7 ore și 33 de minute, cu nouă minute mai...