Ministerul Sănătății: „Din 16 mai se poate face a patra doză de vaccin Pfizer BioNTech anti-COVID-19”

Ministerul Sănătății: „Din 16 mai se poate face a patra doză de vaccin Pfizer BioNTech anti-COVID-19”

Administrarea dozei a patra de vaccin Pfizer BioNTech anti-COVID-19 se poate face la cerere, începând din 16 mai, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie, informează, miercuri, Ministerul Sănătății, potrivit radioiasi.ro.

„Administrarea dozei a patra de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech este posibilă, după recomandările EMA şi ECDC. Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare şi în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de-a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech”, precizează ministerul.

Pot solicita vaccinarea cu doza a patra persoanele de peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager.

Totodată, Ministerul Sănătății arată că imunizarea cu doza a patra se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a treia doze.

„Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani’, afirmă MS.

Dovada vaccinării cu doza a patra va fi reprezentată de adeverinţa de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări sau de certificatul digital.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cîmpeanu: „Vom face ca opţiunea de a lucra şi studia în România să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student”

astăzi, 14:53
26

Opţiunea de rămâne în România pentru a lucra şi studia trebuie să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student, a afirmat, sâmbătă, ministrul Educaţiei,...

„Cu viața mea apăr viața”, concurs dedicat elevilor de gimnaziu și liceu (fotogalerie)

astăzi, 14:40
38

28 de elevi au participat, sâmbătă, la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Ni...

Atelierele de creație „Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, ediția a IV-a

astăzi, 10:49
64

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bucecea, atelierele de creație intitulate „Simbol și meșteș...