Este și exemplul medicului Luiza Bolea Condrea, rezident an V medicină de urgență, dar care a ales să profeseze la Botoșani. Doctorița este născută și crescută în Botoșani, însă, aceasta susține că nu acesta a fost principalul motiv pentru care a venit înapoi acasă.
Dr. Luiza Bolea Condrea spune că echipa pe care a găsit-o la UPU-SMURD Botoșani a determinat-o să rămână acasă.
„Sunt născută și crescută în Botoșani, deci practic m-am întors pe meleagurile natale. Nu acesta a fost motivul principal pentru care am ales Botoșaniul, ci motivul a fost echipa de aici. Vreau să îi mulțumesc doamnei doctor Guraliuc, dar și doamnei profesor Cimpoieșu de la Sfântul Spiridon pentru că mi-a dat oportunitatea să fac gărzi. Pentru noi, rezidenții, este mult mai bine să facem întâi gărzi și apoi să lucrăm în spital”, a declarat dr. Luiza Bolea Condrea, medic rezident an V medicină de urgență.
Cadrul medical își întărește afirmațiile, completând cu faptul că într-adevăr echipa cu care lucrezi este foarte importantă, deoarece medicii petrec cel mai mult timp în spital decât acasă cu familia.
„Noi cel mai mult timp îl vom petrece cu colegii la serviciu decât cu familia. Atunci trebuie să te simți împlinit când vii la serviciu, să știi că este practic o a doua familie. Având această oportunitate pe care mi-a dat-o doamna doctor Guraliuc clar mi-a plăcut și am ales să vin aici cu toată inima deschisă. Echipa este superbă, nu am de ce să mă plâng”, a completat dr. Luiza Bolea Condrea.
De asemenea, botoșăneanca speră ca și alți colegi de-ai ei să aleagă Botoșaniul, indiferent de specialitatea lor.
„Sper din suflet ca și alți colegi de-ai mei să vină. Eu le-am spus că și domnul manager este deschis să scoată posturi. Atunci sperăm să vină și pe alte secții, să fie bine și să evoluăm pe zi ce trece”, a adăugat medicul botoșănean.
La Botoșani au fost scoase în repetate rânduri mai multe posturi, dar care s-au dovedit a fi neatractive pentru tineri. Dr. Luiza Bolea Condrea crede că tinerii medici refuză să vină într-un oraș mic, deoarece consideră că nu au cu ce să lucreze.
Cu toate acestea, medicul susține că nu este și cazul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” care a beneficiat de-a lungul timpului de investiții în aparatura medicală și în infrastructură.
„Mulți dintre colegii mei doresc practic să fie în orașe foarte mari. Percepția asta de a fi într-un oraș mare îți pune stop ideii de a merge într-un oraș mic. Spitalul Județean acum este foarte frumos, foarte bine dotat și colegii mei, o bună parte, rămân cu percepția că dacă mergi într-un oraș mic nu ai nimic. Nu ai CT, nu ai rază, vrei să faci și nu ai cu ce. Vrei să evoluezi ca medic și rămâi acolo blocat. Trebuie să ai echipă și aparatură. Dacă suntem noi, oamenii, și ai aparatură atunci poți să ajungi la un nivel înalt”, a conchis medicul botoșănean.