Medic din Botoșani, sfaturi pentru viitoarele mămici: Pleci la maternitate? Iată BAGAJUL pentru naștere

În cazul sarcinilor fără risc, este recomandat să vă pregătiți bagajul atunci când aveți în jur de 36 de săptămâni, iar în cazul sarcinilor gemelare sau a celor cu risc de naștere prematură, la aproximativ 32 de săptămâni.

Medic din Botoșani, sfaturi pentru viitoarele mămici: Pleci la maternitate? Iată BAGAJUL pentru naștere

   Foto: familist.ro

Potrivit medicului ginecolog Alexandra Ciobanu, perioada de internare pentru o naștere la termen este în medie de trei zile, indiferent de felul nașterii.

În cazul în care apar situații neprevăzute, în special în cazul copiilor născuți sub 37-38 săptămâni, perioada de spitalizare se poate prelungi dacă apar posibile complicații (icter, probe inflamatorii crescute ale nou-născutului, lipsa scaunului, dificultățile de alimentație).

Mămicile care se pregătesc pentru acest important eveniment al vieții lor, trebuie să își pună în bagaj actele necesare: dosarul de sarcină, buletin și card de sănătate, bilet de trimitere și/sau adeverință de salariat pentru mămicile care vor avea nevoie de concediu medical.

Îmbrăcămintea pentru mamă: lenjerie intimă – 2 perechi/zi, 3 cămăși de noapte pentru alăptare, sutien pentru alăptare, papuci-recomand șlapii de cauciuc, burtieră pentru susținerea abdomenului după naștere-este recomandată pentru mamele care nasc prin cezariană; șosete și hainele pentru externare.

Îmbrăcăminte și lucruri pentru bebeluș: 3-5 body-uri cu mânecă lungă sau scurtă (funcție de anotimp)- pentru un copil la termen cu greutate normală, mărimea 0-3 luni. Pentru prematuri sunt hainute speciale, mărime foarte mică; 3-5 pantalonași cu picior, căciuliță/ mănuși (opțional), o păturică-din material precum bumbacul, scutece mărimea 0 sau 1 funcție de greutatea copilului (aprox 5-7/zi), servețele umede pentru funduleț-fără parfum, cremă împotriva eritemului fesier, gel de duș bebeluși, haine pentru externare.

Produse de igienă/uz personal: șervețele umede/uscate, șervețele dezinfectante, hârtie igienică, vată și tifon, absorbante mari (de noapte) sau absorbante speciale pentru lehuze, săpun, gel de duș, deodorant, cremă de față și de corp, periuța și pasta de dinți, câteva prosoape, pieptăn și elastice de păr, telefon, încărcător, căști, o carte, pompă pentru sâni, tampoane și unguent pentru sâni-lanolina sau Garmastan, un set de tacâmuri de unică folosință și o cană, ceva dulce: ciocolata, biscuiți, croissant cu ciocolata, și o sticlă de apă pentru perioada travaliului în cazul nașterilor naturale.

”Această listă este pentru nașterea naturala și este cu titlu de recomandare; în plus față de ce am scris mai sus, pentru mamele care nasc prin operația cezariana va fi nevoie de plasturi pentru pansament-Vivapore 20 cm-5 bucăți, Baneocin pudră”, a mai scris medicul botoșănean Alexandra Ciobanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transportatorii de lemne suceveni, „certați” cu corectitudinea, încă un șofer sancționat de polițiști!

astăzi, 19:08
14

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au oprit  marți, 25 iunie 2024, pentru control, pe drumul județean D.J. 293, în comuna George Enescu, o autoutilitară c...

Raluca Turcan despre Legea accesibilizării actelor artistice pentru persoanele cu dizabilități: „Un pas către normalitate!”

astăzi, 18:04
33

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, apreciază drept „un pas mare către normalitate” adoptarea, miercuri, de către plenul Camerei Deputaţilor a legii care instituie obligaţia tuturor in...

Peste 1000 de posturi scoase la concurs în Poliția română!

astăzi, 17:23
136

 Înscrierile se fac online până la data de 05 iulie a.c., ora 16.00, inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la ace...