La 17 ani, Alexandru duce o luptă disperată cu destinul: ”În fiecare zi îl văd cu un curaj pe care puțini adulți îl au”

Călătoria pentru vindecare continuă, iar Alexandru are nevoie de ajutorul nostru. Fiecare contribuție contează, fiecare euro poate aduce un zâmbet, o speranță și, mai presus de toate, o viață.

La 17 ani, Alexandru duce o luptă disperată cu destinul: ”În fiecare zi îl văd cu un curaj pe care puțini adulți îl au”

Cristina Dogaru, mama plină de durere, spune: „Fiecare zi alături de Alexandru este un dar prețios, dar și un memento al luptei noastre continue, al durerii și suferinței pe care nu aș dori-o nici celui mai mare dușman. Vedeam copii la vârsta lui jucându-se, râzând, explorând lumea cu ochi sclipitori de curiozitate și nu pot să nu mă întreb, de ce tocmai copilul meu trebuie să treacă prin asta? Totuși, în fiecare zi îl văd pe Alexandru luptându-se, cu un curaj pe care puțini adulți îl au. El îmi este sursă de inspirație, de putere. Acum, mai mult decât oricând, avem nevoie de sprijinul vostru. Dacă vă este la îndemână, vă rog, ajutați-ne să îl salvăm pe Alexandru. Fiecare gest contează, fiecare donație ne aduce mai aproape de victorie, de ziua în care Alexandru va putea începe din nou, cu speranță și cu viața întreagă înainte.”

”Haideți să dăruim speranță, haideți să dăruim viața, haideți să-l ajutăm pe Alexandru să câștige această luptă. Împreună, putem scrie un nou capitol în povestea lui Alexandru Dogaru, un capitol de triumf, de dragoste și de viață triumfătoare peste adversitate. Haideți să strângem împreună suma necesară de 18,000 de euro pentru tratamentul care îi poate salva viața”, este mesajul transmis de Vlad Plăcintă, președintele Asociației ”Salvează o inimă” din Botoșani.

Povestea lui Alexandru

Alexandru Dogaru a fost diagnosticat cu leucemie mieloidă acută (M4), fiind internat la Spitalul Clinic Fundeni în anul 2021. De atunci, spitalul a devenit casa lui.

Nu există un semn care să prevestească boala, nu există modificări care să anunțe din timp acest diagnostic. După multe ședințe de chimioterapie și transfuzii de sânge care au ameliorat boala pentru scurt timp, revine la Spitalul Clinic Fundeni cu recidivă medulară, iar în ianuarie 2023 i se face un transplant de celule stem.

Alexandru credea că a trecut cu bine peste această boală, însă, în câteva luni, boala a recidivat, suferind de pareză facială pe partea dreaptă și infecție la ureche, fiind operat la urechea dreaptă la Spitalul Marie Curie București. Starea lui se înrăutățește și i se administrează tratament chimioterapeutic.

Salvarea lui Alexandru, în starea în care se află, este la Spitalul Bambino Gesù din Roma - Italia, un spital oncologic unde există tratamente inovatoare ce cresc șansele de vindecare în leucemia acută mieloblastică. Alexandru are nevoie de ajutor, pe termen lung, pentru a reuși să învingă această boală, așa cum și alții au reușit, tratându-se la Spitalul de Copii Bambino Gesù. Mama lui Alexandru, pe nume Cristina, fiind casnică, iar tatăl, Laurentiu, șofer la o firmă de construcții și reparații drumuri.

Este greu de explicat în cuvinte ce simte un copil care a trecut prin atâtea suferințe și schimbări fizice și emoționale, în urma tratamentelor administrate: puncții medulare, zeci de ședințe de chimioterapie cu tot ce implică ele, căderea părului, stări de rău etc.

Pentru a dona, puteți folosi următoarele detalii:

Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele ALEXANDRU DOGARU

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
281

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
317

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
197

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...