Fetita de 6 ani, amenintata cu executarea silita daca nu plateste cheltuielile de spitalizare!

Fetita de 6 ani, amenintata cu executarea silita daca nu plateste cheltuielile de spitalizare!

O mamica sustine ca a primit acasa o somatie de plata emisa de Casa Judeteana pentru Asigurari de Sanatate (CJAS), prin care fiica sa, in varsta de doar 6 ani, este anuntata ca trebuie sa achite suma de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare in perioada 2014-2015.

Mirela S., din Iași, a postat pe Facebook un apel, prin care le cere iesenilor o solutie la problema cu care se confrunta. Femeia a precizat ca a primit acasa o somatie de plata de la CJAS Iasi, emisa pe numele fetitei sale, in varsta de 6 ani.

Potrivit iesencei, fetita este somata de Casa de Asigurari de Sanatate sa achite suma de 35 de lei, drept cheltuieli de spitalizare pentru perioada 2014-2015, in care minora ar fi fost internata in spital, dupa o fractura de femur. In caz de neachitare a sumei respective in termen de 15 zile, micuta ar trebui sa suporte cheltuieli de judecata, precum si pe cele de executare silita.

Femeia a adaugat ca nu stia nimic despre vreo datorie la CJAS Iasi si ca nu are nimic impotriva sa achite suma ceruta, dar ca nu intelege de ce nu a fost instiintata ea, in calitate de parinte, despre aceasta situatie, ci fiica ei in varsta de 6 ani, care abia invata sa citeasca si sa scrie.

"Este normal ca un copil de 6 ani sa primeasca o somatie de plata?! Fata a fost internata in perioada 8-12 iunie 2014 cu o fractura de femur, iar CJAS a constatat ca declaratia data pe propria raspundere este contrara celor constatate. In perioada respectiva, fata avea 4 ani, deci e normal ca ea sa primeasca o asemenea somatie?! Ce ar trebui sa fac?", a scris femeia.

Femeia este nemultumita si are de gand sa mearga la Administratia Finantelor Publice si la CJAS Iasi, pentru a solicita explicatii de la autoritati, arata ziare.com. Contactat telefonic, seful CJAS Iasi, Radu Tibichi, a sustinut ca nu stie despre ce este vorba. "Dati-mi un nume al persoanei vizate, va rog, si vom efectua cercetari. Noi trimitem zeci, sute, mii de astfel de somatii si fiecare este pentru o anumita speta. Vom face verificari in cursul zilei de astazi si vom emite un punct de vedere in acest sens", a declarat, luni, Radu Tibichi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
135

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
74

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...