Cursuri pentru mămici și tătici la Maternitatea din Botoșani (video)

Cei care fac aceste cursuri pot avea mai multe beneficii, dar doar dacă le și promovează. 

Cursuri pentru mămici și tătici la Maternitatea din Botoșani (video)

Viitoarele mămici și viitorii tătici vor putea participa, de luna viitoare, la cursuri de puericultură chiar la Botoșani. Cursurile de puericultură îi învață pe părinți cum să aibă grijă de pruncul lor.

Anunțul despre organizarea acestor cursuri a fost făcut de către dr. Carmen Zaboloteanu, șefa Secției de Neonatologie a Maternității din Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă.

„Vom demara în lunile următoare, sperăm să se concretizeze. Vom începe cu o singură ședință pe lună un curs de puericultură, care se va adresa atât viitoarelor mame, cât și viitorilor tătici”, a declarat dr. Carmen Zaboloteanu.

Mai mult decât atât, cei care promovează acest curs vor putea beneficia de 10 zile de concediu în plus și plătite.

Prin acest curs de puericultură se va putea da acel atestat care conform legii concediului paternal vor putea beneficia de 10 zile de concediu plătit în plus, doar dacă vor absolvi acest curs puericultură. Acesta presupune că vor învăța cum se îngrijesc nou născuții atât mamele, cât și tăticii. Este un proiect pe care încercăm să îl demarăm de câțiva ani și sperăm ca de luna viitoare să începem, doar în faza de proiect pilot. Vom dezvolta de aici mai departe”, a completat cadrul medical.

Mamele și tăticii se vor prezenta la curs doar o dată pe lună momentan, dar în funcție de adresabilitate există șansa să se modifice programul.

Vom începe cu o ședință pe lună și vedem care va fi adresabilitatea. Noi am încercat să facem și acum patru, cinci ani, dar atunci prevedea patru ședințe, cu prezența moașei, cursuri de alăptare, consultarea neonatologului, dar toate aceste lucruri sunt foarte scumpe. Când am văzut ce prețuri sunt am renunțat la această idee, deși ar fi fost o idee bună”, a mai spus Carmen Zaboloteanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1054

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9551

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...