Cui, piuneze, agrafe și mai multe obiecte de dimensiuni medii, extrase de medicii suceveni din stomacul unui bărbat (fotogalerie)

Cui, piuneze, agrafe și mai multe obiecte de dimensiuni medii, extrase de medicii suceveni din stomacul unui bărbat (fotogalerie)

În cursul săptămânii trecute, o echipă de endoscopie a Spitalului Județean din Suceava, formată din mai multe cadre medicale, s-a confruntat cu un caz mai puțin obișnuit. Cadrele medicale au avut de scos din stomacul unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, mai multe obiecte de mici dimensiuni.

Echipa a fost formată din doctor Rami Ababneh, doctor Sidonia Bucatariu, doctor Andreea golea și asistenta Mirela Olariu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții unității spitalicești, bărbatul se confruntă cu tulburări psihice și ar fi ingerat mai multe obiecte, printre care unele ascuțite, care ar fi putut provoca complicații digestive, cum ar fi perforație intestinală, ocluzie intestinală.

În stomacul pacientului se aflau trei piuneze, un cui, două agrafe, o parte dintr-o balama de ușă, o brățară de mână, o monedă, o bucățică de metal și o parte dintr-un termometru de cameră care conținea mercur, dar care era intact.

Acestea au putut fi scoase doar prin endoscopie digestivă superioară.

„Intervenția a durat aproximativ trei ore cu analgo-sedare, efectuată de o echipă din Unitatea de Primiri Urgențe. După monitorizare ulterioară în UPU, pacientul a fost trimis înapoi la Spitalul din Vatra Dornei, pentru supraveghere, pacientul fiind din această localitate”, se precizează în comunicatul de presă.

În prezent, spitalul se află în plină procedură de licitație pentru un nou turn endoscopic ultramodern, continuând astfel seria de achiziții ce vizează modernizarea aparaturii din cadrul tuturor secțiilor, pentru ca pacienții din județul Suceava să beneficieze de cele mai noi inovații tehnologice medicale.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
428

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
647

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
372

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...