Councluziile după moartea copilului de 4 ani după o anestezie la dentist: micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină”

Councluziile după moartea copilului de 4 ani după o anestezie la dentist: micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină”

Apar și primele măsuri luate de autorități după ce copilul de doar 4 ani a murit în urmă unei proceduri simple, la dentist.

Micuțului i s-a făcut o anestezie generală pentru o intervenție a dentistului însă au apărut complicații și a intrat în comă. După doar câteva zile, ieri, copilul a murit.

Imediat după decesul băiatului, Direcția de Sănătate Publică Argeș a decis suspendarea activității clinicii stomatologice din Pitești unde îi fusese făcută procedura.

Reprezentanții DSPau întocmi un raport cu neregulile găsite acolo, pe care îl vor prezența Ministerului Sănătătii. Și Colegiul Medicilor s-a autosesizat în acest caz.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină. Substanţele ar fi trebuit să fie folosite doar într-un spital în care există şi secţie de terapie intensivă”.

În paralel, poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce copilul de patru ani care a intrat în comă în urmă unei anestezii generale la dentist a murit.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obișnuiești să speli mașina în fața casei sau a blocului? Riști amenzi de sute de lei

astăzi, 14:27
396

Mai mult de jumătate dintre români obișnuiesc să-și spele mașina când este foarte murdară sau atunci când pleacă ori revin dintr-o călătorie și o fac la spălătoriile auto aflate în apr...

Garda de Mediu a aplicat amenzi de 90.000 de lei unor primării din judeţul Botoşani

astăzi, 13:25
235

Garda de Mediu a aplicat amenzi de 90.000 de lei unor primării din judeţul Botoşani, care au încălcat legislaţia şi au pus în pericol mediul înconjurător.În primul c...

Botoșăneanul cu suflet de aur. A reușit să strângă 12 milioane de euro pentru copiii cu boli grave

astăzi, 10:57
842

Vlad Plăcintă este un tânăr de 35 de ani din Botoşani care şi-a dedicat cea mai mare parte din viaţa de adult acţiunilor caritabile.A luptat din greu pentru a salva copii cu cancer, ...