Councluziile după moartea copilului de 4 ani după o anestezie la dentist: micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină”

Councluziile după moartea copilului de 4 ani după o anestezie la dentist: micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină”

Apar și primele măsuri luate de autorități după ce copilul de doar 4 ani a murit în urmă unei proceduri simple, la dentist.

Micuțului i s-a făcut o anestezie generală pentru o intervenție a dentistului însă au apărut complicații și a intrat în comă. După doar câteva zile, ieri, copilul a murit.

Imediat după decesul băiatului, Direcția de Sănătate Publică Argeș a decis suspendarea activității clinicii stomatologice din Pitești unde îi fusese făcută procedura.

Reprezentanții DSPau întocmi un raport cu neregulile găsite acolo, pe care îl vor prezența Ministerului Sănătătii. Și Colegiul Medicilor s-a autosesizat în acest caz.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii spun că micuţul ar fi fost sedat cu „un cocktail de medicamente ce conţinea pro-pofol şi ketamină. Substanţele ar fi trebuit să fie folosite doar într-un spital în care există şi secţie de terapie intensivă”.

În paralel, poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce copilul de patru ani care a intrat în comă în urmă unei anestezii generale la dentist a murit.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Andrei Chindriș va pleca în Belgia! FC Botoșani va încasa o sumă consistentă

astăzi, 10:30
275

FC Botoșani s-a înțeles cu un club din Belgia și urmează să îl cedeze pe Andrei Chindriș. Fundașul va fi cedat în schimbul a 450.000 de euro, însă FC Botoșani va avea ...

(A) O nouă specialitate în cadrul Centrului Medical Ecomed

astăzi, 09:45
96

Centrul Medical Ecomed anunță completarea portofoliului clinic cu specialitatea UROLOGIE prin Dr. Vlad Rădășanu - medic specialist urolog ce va efectua consultații, instilații vezicale, î...

Invitatul de la Știri – Liviu Toma, viceprimarul municipiului Botoșani

Marţi, 15 Iunie 2021
651

"Invitatul de la Știri" a fost astăzi Liviu Toma, viceprimarul municipiului Botoșani.Liviu Toma, viceprimarul municipiului Botoșani și fost vicepreședinte al Consiliului Județean ...