Centre mobile de vaccinare deschise în șase comune din Botoșani

Centre mobile de vaccinare deschise în șase comune din Botoșani

Șase centre mobile de vaccinare împotriva virusului COVID-19 vor fi operaționalizate, începând de săptămâna viitoare, în tot atâtea comune din județul Botoșani, a afirmat marți, în cadrul undei conferințe de presă, managerul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliței.

Potrivit acesteia, centrele vor funcționa în localitățile Coțușca, Todireni, Păltiniș, Trușești, Ibănești și Lunca, în spații puse la dispoziție de primării și cu sprijinul direcțiilor de asistență socială din subordinea acestora. Serul care va fi utilizat este Moderna.

„Aceste centre mobile sunt înfiinţate pentru a nu se deplasa persoanele din aceste comune la centrele mari de vaccinare. Acestea sunt singurele şase UAT-uri care şi-au dat acceptul. Noi am cerut de la toate UAT-urile din judeţ”, a precizat Adăscăliţei.

Județul Botoșani este împărțit în 78 de unități administrativ-teritoriale.

Oficialul DSP a adăugat că echipele de vaccinare vor fi formate din oameni detașați din cadrul centrelor fixe existente, dar și că va fi și personal venit din Iași, din cadrul Spitalului Militar.

De la începutul campaniei de imunizare, în Botoşani 33.087 de persoane au primit prima doză, dintre care 19.571 de persoane au beneficiat, deja, şi de rapel.

 

Spune-ne opinia ta