Câte valuri de pandemie mai vin peste noi. Verdictul sumbru al unui medic: „Am pierdut bătălia”

Câte valuri de pandemie mai vin peste noi. Verdictul sumbru al unui medic: „Am pierdut bătălia”

Bătălia cu virusul am pierdut-o, iar ceea ce se întâmplă acum este triumful virusului, a declarat medicul Emilian Imbri.

Medicul Emilian Imbri susține că bătălia cu COVID-19  este pierdută, iar ceea ce se întâmplă acum este triumful virusului. De asemenea, medicul a tras un semnal de alarmă cu privire la relaxarea populației în fața pandemiei.

„Toți suntem relaxați. Știți ce este paradoxal în această țară? Într-o relaxare generală se luptă îngrozitor pentru relaxare. În Piața Victoriei vin oameni fără mască care urlă toți nu vrem mască, și nu au purtat niciodată. Vin bolnavii care se internează în stare gravă și recunosc, eu nu am purtat mască niciodată, am crezut că e o prostie și uite unde am ajuns, doctore, salvează-mă. Sigur că nu poți să te joci cu cuvintele astea. Că uite se relaxează Anglia. Dar cât a stat Anglia? De câteva ori a stat și s-a vaccinat”, a declarat Emilian Imbri.

„Am colegi care au apărut la televizor și au spus că nu sunt împotriva vaccinului, dar eu vreau să mă vaccinez cu vaccinul care o să apară peste 2 ani. Dar care e problema? Așteaptă, dar nu induce celorlalți că ăsta nu e bun. Atunci, vedeți, nu se va reuși, să știți. Noi am pierdut lupta cu virusul. Bine că a trecut valul 2, nu consider că voi fi sancționat, dar plecarea lui Voiculescu pentru mine înseamnă că a trecut valul 2 al pandemiei de Ministerul Sănătății. Sper să nu vină valul 3”, a mai spus medicul.

Medicul Emilian Imbri susține că am pierdut bătălia cu COVID-19

„Bătălia cu virusul am pierdut-o. Ce se întâmplă acum e triumful virusului, să știți. Faptul că spuneți că nu sunt locuri, că… Știți ce se întâmplă în momentul de față? Și dacă scoatem din depozite, din rezervele care sunt în România, dacă scoți paturile și ventilatoarele alea și le pui pe aleile spitalului și spui am 2000 de paturi ATI și sunt ocupate 1500. Pe alea 500 nu are cine să le manevreze. Aici este problema. Nu e problema că nu avem paturi, este problemă că nu ai cu cine să lucrezi, a mai spus doctorul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Zbor de o zi. De Silvia Mihăilescu

Marţi, 11 Mai 2021
131

La fel ca în fiecare seară, atât timp cât ajung pe adresa de mail a redacției noastre, vom încerca să publicăm câte o poezie.  Vă dorim lectură plăcută.*...

Informare meteo: Vin ploi abundente și furtuni

Marţi, 11 Mai 2021
2027

După o perioadă cu vreme însorită și liniștită, începând de miercuri seară, și mai ales în ziua de joi, sosesc ploi abundente însoțite de descărcări electrice ...

Indienii, avertizaţi de medici să nu mai folosească balega de vacă împotriva COVID-19 „Există riscul răspândirii altor boli”

Marţi, 11 Mai 2021
634

Pandemia de COVID-19 devastează India, care înregistrează oficial 22.66 milioane de îmbolnăviri şi 246.116 de morţi.Însă unii experţi avertizează că acest bilanţ ar put...