Când te poți testa pentru a afla dacă ai anticorpi, după ce te-ai vaccinat anti-COVID 19

Când te poți testa pentru a afla dacă ai anticorpi, după ce te-ai vaccinat anti-COVID 19

Testele care determină prezența anticorpilor anti-spike după vaccinarea anti-COVID-19 au intrat pe lista de servicii a marilor clinici şi reţele private de sănătate, costurile acestora variind între 120 şi 200 de lei.

Persoanele care s-au vaccinat şi doresc să afle dacă au anticorpi post-imunizare o pot face cu ajutorul unor teste specifice disponibile la unele clinici.

Este vorba despre o analiză de sânge, testul SARS-COV-2 – anticorpi neutralizanţi anti-proteina spike (S), al cărei rezultat pozitiv arată că persoana a trecut prin boală sau a fost vaccinată. Testul de anticorpi neutralizanţi poate fi folosit după orice tip de vaccin dintre cele autorizate şi administrate în prezent.

aValorile de referinţă diferă de la un laborator la altul, în funcţie de reactivii folosiţi (pot varia de la peste 0,5 unităţi/ ml la 0,8 unităţi/ ml sau chiar 1 unitate/ ml).

Testul de anticorpi după vaccinare poate fi făcut la 7-10 zile după rapel, indiferent de vaccinul administrat.

Sunt 3 tipuri de anticorpi – cei IgM şi IgG anti-nucleocapsidă (arată că pacientul a trecut prin COVID-19), anticorpii IgG neutralizanţi anti-Spike (asigură imunitatea de lungă durată post-infecţie sau vaccin) şi anticorpii Ig anti-Spike (arată cantitatea totală de anticorpi după infecţie sau vaccin, inclusiv cei neutralizanţi).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Zbor de o zi. De Silvia Mihăilescu

Marţi, 11 Mai 2021
112

La fel ca în fiecare seară, atât timp cât ajung pe adresa de mail a redacției noastre, vom încerca să publicăm câte o poezie.  Vă dorim lectură plăcută.*...

Informare meteo: Vin ploi abundente și furtuni

Marţi, 11 Mai 2021
1471

După o perioadă cu vreme însorită și liniștită, începând de miercuri seară, și mai ales în ziua de joi, sosesc ploi abundente însoțite de descărcări electrice ...

Indienii, avertizaţi de medici să nu mai folosească balega de vacă împotriva COVID-19 „Există riscul răspândirii altor boli”

Marţi, 11 Mai 2021
574

Pandemia de COVID-19 devastează India, care înregistrează oficial 22.66 milioane de îmbolnăviri şi 246.116 de morţi.Însă unii experţi avertizează că acest bilanţ ar put...