Rinichii sunt dintre organele cele mai importante pentru sănătatea noastră. Ei filtrează o cantitate mare de sânge în fiecare zi și joacă un rol în numeroase funcții importante ale organismului.
De exemplu, ei ne reglează presiunea sanguină, ajută în procesul producerii de noi celule roșii, menține echilibrul electroliților și sistemului osos. Cu toate acestea, rinichii sunt foarte sensibili. Dacă nu mai funcționează, întregul organism intră în avarie.
E important să știm când rinichii noștri suferă, ca să putem preveni alte afecțiuni.
Iată cele mai frecvente simptome ale insuficienței renale:
Inflamațiile
Umflarea feței, a brațelor sau a picioarelor poate fi un semn de insuficiență renală. Când rinichii nu funcționează corect, corpul dv. nu va fi capabil să elimine excesul de lichid din țesuturile dv., rezultând umflăturile.
Oboseala
Rinichii produc un hormon important cunoscut ca EPO când este sănătos. EPO joacă un rol în producția de noi celule roșii din sânge, care transportă oxigen în întregul corp. Atunci când rinichii nu sunt capabili să producă EPO, numărul de celule roșii din sânge va fi diminuat, ceea ce înseamnă mai puțin oxigen în țesuturi și organe, ceea ce va duce la oboseală.
Iritații ale pielii
Când nu funcționează corect, rinichii nu pot elimina toxinele și substanțele chimice din organism. Acești compuși se vor acumula în piele, provocând probleme, cum ar fi roșeața și erupțiile cutanate.
Iată și alte simptome de insuficiență renală:
-Presiune, durere și alte probleme în timpul urinării;
-Urină cu spumă;
-Urina de culoare închisă;
-Urinare rară ziua sau urinare frecventă pe timpul nopții;
-Orice schimbare a urinei, de textură, culoare sau miros, poate fi semnul unei insuficiențe renale incipiente;
Pentru a menține sănătatea rinichilor, fiți foarte atenți la semnele pe care organismul vi le transmite și mergeți de îndată la medic.
doctorulzilei.ro