10% dintre medici afirmă că au suferit o agresiune fizică, după incidentele de la Maternitatea din Botoșani

10% dintre medici afirmă că au suferit o agresiune fizică, după incidentele de la Maternitatea din Botoșani

10% dintre medici afirmă că au suferit o agresiune fizică în legătură cu actul medical efectuat, iar cei mai expuşi sunt cei cu vârste sub 35 de ani, conform unui studiu realizat de Colegiul Medicilor din România.

Datele sunt amintite în contextul evenimentelor recente de la Secţia Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean din Botoşani, unde personalul medical se confruntă cu reacţii violente.

La unitatea medicală din Botoşani au fost raportate mai multe situaţii tensionate după cazul din vară, când o femeie gravidă a decedat pentru că nu a primit la timp asistenţa necesară.

Într-un comunicat, Colegiul Medicilor afirmă că înţelege îngrijorarea şi durerea provocate de un incident sau pierdere în rândul pacienţilor, însă este esenţială menţinerea respectului şi a înţelegerii pentru munca medicilor şi a personalului medical, care depun constant eforturi pentru a oferi îngrijire de calitate, deseori în condiţii de stres şi resurse limitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
49

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
64

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
65

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...