Vladimir Putin revendică o victorie zdrobitoare în alegeri și spune că un nou război mondial este posibil!

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, spune că războiul din Ucraina și consolidarea armatei vor fi prioritățile sale. Mii de oameni au protestat în „amiaza împotriva lui Putin”, iar Occidentul critică incorectitudinea scrutinului.

Vladimir Putin revendică o victorie zdrobitoare în alegeri și spune că un nou război mondial este posibil!

   Foto: europalibera.org

Vladimir Putin a revendicat o victorie zdrobitoare în alegerile prezidențiale din Rusia, în timp ce mii de ruși din țară și din diaspora au protestat împotriva regimului său autoritar, împotriva războiului din Ucraina și a manierei de organizare a alegerilor, despre care spun că au fost organizate astfel încât să aibă un singur câștigător.

După numărarea a 75% din voturi, comisia electorală a Rusiei a anunțat că Putin conduce cu 87,14%. Pe locul doi s-a clasat candidatul Partidului Comunist, Nikolai Haritonov.

Guvernul de la Moscova susține că prezența la vot a fost cea mai mare din istorie, 74% din electorat. Cel mai bun rezultat anterior al lui Putin a fost în 2018, când acesta pretins că a câștigat 77% din voturi cu o prezență la vot de 68%.

Războiul din Ucraina a fost în centrul discursului lui Vladimir Putin. El a anunțat că intenționează să securizeze granița împotriva atacurilor unităților militare pro-ucrainene și a declarat că prioritățile sale vor fi „operațiunea militară specială” din Ucraina și „consolidarea capacității de apărare și a armatei”.

„Avem multe sarcini în față. Dar când suntem consolidați, indiferent cine vrea să ne intimideze, să ne suprime, nimeni nu a reușit vreodată în istorie, nu au reușit acum și nu vor reuși niciodată în viitor”, a spus Vladimir Putin.

Întrebat despre posibilitatea unui conflict direct cu NATO, el a spus: „Cred că totul este posibil în lumea modernă. Toată lumea înțelege că acesta ar fi un pas spre un al treilea război mondial. Nu cred că cineva este interesat de asta”. Citește mai departe pe Europa Liberă...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
21

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
851

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
387

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...