Viitorii consilieri locali de la PNL au planuri și cu Poliția Locală! (Video)

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul de partid.

Aleșii, care vor ocupa de la finalul acestei luni scaunele de consilieri locali din partea PNL, au luat în vizor și Poliția Locală a Municipiului Botoșani.

Viitorii consilieri locali spun că au în vedere o reorganizare sau chiar desființarea Poliției Locale, fiind motivați de faptul că nu prea i-au văzut în teren pe acești polițiști.

„Nu-și fac treaba, nu patrulează, nu își îndeplinesc atribuțiile de serviciu și nu asigură siguranța cetățeanului. Acesta este un proiect la care ne-am gândit. Dacă Poliția Locală nu-și va îndeplini atribuțiile vom găsi o altă metodă pentru a asigura securitatea cetățeanului în orașul Botoșani”, a explicat Daniela Fetcu.

Totodată, Eduard Telișcă spune că nu vor neapărat să o desființeze, dar măcar să o aducă la nivelul altor județe.

Nu este obligatoriu să desființăm Poliția Locală, dar este obligatoriu să o aducem la nivelul Poliției Locale din Iași, la nivelul Poliției Locale din Arad și așa mai departe. Dacă la ei se poate la noi de ce nu se poate?”, a adăugat Eduard Telișcă

Mai mult decât atât, aleșii locali vor să nu mai vadă în stradă polițiști care nu au o pregătire fizică conformă meseriei, dar nici pe cei care sunt înaintați în vârstă.

Ține de pregătire fizică. Putem avea în anumite condiții și pregătire fizică. Spun asta pentru că eu cunosc persoane care au aproape 70 de ani și se comportă ca persoane de 40, dar, atât timp cât un polițist local mai degrabă în sari decât să îl ocolești nu ai ce să faci cu el pe stradă”, a mai spus Eduard Telișcă.

În ceea ce privește vârsta angajaților de la Poliția Locală, consilierii spun că ar trebui întinerită populația care lucrează în această structură.

Mi se pare că intenționat Poliția Locală a fost lăsată să îmbătrânească, nu s-a mai adus tineret. Avem tineri capabili care termină Facultăți de Sport, Academia de Poliția și poate vor ceva mai ușor”, a completat consilierul liberal.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Gala Excelenței în Educație: Olimpici botoșăneni premiați pentru rezultate remarcabile! (Foto, Video)

astăzi, 13:51

Ziua de vineri a fost dedicată elevilor și profesorilor botoșăneni care, de-a lungul anului școlar 2023 – 2024, au obținut rezultate excepționale la concursurile la care au participat. ...

Ce vor să facă viitorii consilieri locali de la PNL cu Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă”! (Foto, Video)

astăzi, 12:40

La sediul de partid al Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, formațiunea politică și-a prezentat consilierii locali care își vor prelua mandatele la finalul acestei l...

Traseul roșu: Ștafeta veteranilor Invictus a ajuns la Botoșani! (Foto, Video)

Thursday, 17 October 2024

Ștafeta Veteranilor este un eveniment marca Invictus România și a ajuns la ediția cu numărul XI, fiind desfășurat în perioada 04 – 25 octombrie 2024. Scopul acestui proiect est...