Liderii PSD, reuniți în ședința Consiliului Național Politic, l-au validat, marți, pe Crin Antonescu drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale din această primăvară.
Crin Antonescu este susținut de coaliția de guvernare, formată din PSD, PNL și UDMR.
Marți seara, la Antena3CNN, Crin Antonescu a răspuns unor întrebări venite din partea moderatorilor, a oamenilor politici, dar și curiozităților venite din partea cetățenilor. Una dintre aceste întrebări a venit de la Botoșani.
Întrebare de la Botoșani: „De ce a acceptat să dispară din viața politică așa ușor? Va face la fel la următoarea greutate?”
Răspunsul lui Crin Antonescu: „Eu am acceptat multe șocuri. Am început să fac politică în 1990 într-un orășel la Tulcea, unde eram vreo cinci în tot orașul care am făcut filiala PNL. Erau șocuri aproape fizice, se aruncau și pietre, se spărgeau geamuri seară de seară. Nu știu despre ce înfrângere vorbiți. Eu am părăsit viața politică când am încheiat un ciclu, în care am avut o candidatură în interiorul PNL pentru Președinție. Cum e acum, cum sunt validările acum. Domnul Iohannis a avut vreo 100 de voturi, eu 52 mai puțin. Foarte mulți români zic „ăștia când intră în politică nu mai pleacă, stau pe viață, dar dacă pleacă unul, ei, de ce a plecat?” Pentru că am vrut, pentru că există viață și fără politică.
Întrebarea este dacă nu cumva voi pleca după un șoc. Nu are ce șoc să fie. Sunt angajat într-un proiect și aici din două una: ori câștig, ori pierd și atunci o să-mi văd de viața mea.
În politică se vine și se pleacă. Fiecare are dreptul de a decide. Am venit în politică în 1990 pentru că am vrut, nu am crezut că va dura atât, am plecat din politică pentru că așa am vrut, nu am fost dator nimănui, nu am fost numit în vreo funcție, toate posturile pe care le-am avut au fost câștigate prin votul cetățenilor.
A fost un eșec al unor proiecte, l-am asumat, dar a asuma un eșec înseamnă să și pleci”.