"Drumul Botoșani-Târgu Frumos și Teatrul M. Eminescu nu au fost incluse în bugetul pe 2018", spune un parlamentar botoșănean

Două dintre investițiile extrem de importante pentru județul Botoșani nu au fost incluse în bugetul de stat pe anul 2018, în vederea obținerii finanțării, susține senatorul PNL, Costel Șoptică.

"Drumul Botoșani-Târgu Frumos și Teatrul M. Eminescu nu au fost incluse în bugetul pe 2018", spune un parlamentar botoșănean

Este vorba de reabilitarea și modernizarea drumului național Botoșani-Târgu Fumos și de consolidarea și continuarea lucrărilor de reabilitare la Teatrul Mihai Eminescu.

Parlamentarul liberal susține că luni vor fi depuse două amendamente și face apel și la parlamentarii social-democrați să le susțină pentru a fi obținuți banii necesari demarării celor două investiții. 

"Bugetul pentru anul 2018 stă mult mai grav, din punctul meu de vedere, cel puțin pentru cei din Botoșani deoarece în acest moment drumul Botoșani-Târgu Frumos nu este inclus în buget, nici teatrul nu este inclus, deși și vicepremierul Stănescu a promis că va fi introdus, și nu în ultimul rând mult trâmbițatul START UP Nationa nu are bugetat nici măcar un leu pentru anul viitor. Până luni la ora 9.00 avem posibilitatea să depunem amendamente și noi de la PNL am redactat două amendamente", a menționat senatorul Costel Șoptică.

Pentru drumul Botoșani-Tțrgu Frumos a fost solicitată suma de 140 de milioane de lei, iar pentru teatru se vor cere prin amendament 23 de milioane de lei, dintre care 8 milioane lei sunt pentru lucrări de consolidare care nu au fost cuprinse în documentația inițială și 15 milioane de lei rest de executat din contractul de lucrări inițial.

"Noi ne-am propus să ne axăm pe două amendamente având și suportul întregului grup liberal ;i facem apel și la ceilalți parlamentari de Botoșani, de la PSD, să susțină aceste amendamente pentru a putea obține fondurile necesare", a mai spus Șoptică.

 

 

Spune-ne opinia ta