Protest spontan al USR Botoșani „împotriva imposturii din noul guvern” (fotogalerie)

Protest spontan al USR Botoșani „împotriva imposturii din noul guvern” (fotogalerie)

„Ciolacu, lasă combinațiile penale și taie pensiile speciale!” a fost mesajul inscripționat pe bannerul pe care l-au desfăcut cei de la USR Botoșani joi, la prânz, în fața Consiliului Județean și a Prefecturii. Mesajul transmis de useriștii prezenți în Piața Revoluției s-a dorit a fi un protest spontan față de impostura și incompetența ce caracterizează guvernele ce se rotesc în aceste zile la București.

USR Botoșani a cerut, încă o dată, tăierea pensiilor speciale și aducerea României pe cursul firesc de dezvoltare, cu ajutorul implicit al fondurilor europene ce sunt acum pe punctul de a fi pierdute. PNRR-ul, ce ar trebui să aducă mult-așteptata Autostradă a Moldovei, spitale la standarde europene și școli moderne, este pe punctul de a fi suspendat, fără ca sumele să mai poată fi atrase de România, iar motivul este refuzul guvernanților PSD și PNL de a respecta jaloanele stabilite cu Uniunea Europeană.

„Profităm de acest moment, al învestirii noului guvern, pentru a atrage atenția, din nou, asupra necesității eliminării pensiilor speciale! Cerem noului guvern să nu mai mimeze acțiunea, ci să treacă la treabă, așa cum nefireasca alianță nu a făcut până acum. Domnul ex-prim-ministru Ciucă a anunțat reforma pensiilor speciale, dar nu a făcut lucrul acesta. Oare din cauză că el și soția lui sunt beneficiari ai acestor pensii și au încasat anul trecut aproape 3 miliarde de lei vechi?!

Domnul nou-premier Ciolacu, omul care nu a avut un serviciu până la 38 ani, s-a angajat să ducă la capăt aceasta misiune, pentru a nu rata banii prin PNRR. Până acum, această alianță a reușit cu brio să rateze aderarea la Schengen, a dus inflația și prețurile până la cer, a scos oamenii în stradă pentru că nu pot trăi decent cu salariile mici”, a declarat Marcel Gheorghiță, președintele USR al filialei Municipiului Botoșani, cu ocazia protestului.

Consilier local al Uniunii Salvați România, acesta a ținut să reamintească faptul că senatorii și deputații USR au demisionat, în mandatul trecut, înainte de finalizarea mandatului, tocmai pentru a nu beneficia de aceste pensii speciale!

(Comunicat de USR Botoșani)





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
42

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
221

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
157

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...