(P) Iulian Iliescu, consilier local ALDE: „Statul român și-a abandonat cea mai importantă misiune, de a-și proteja cetățenii”

(P) Iulian Iliescu, consilier local ALDE: „Statul român și-a abandonat cea mai importantă misiune, de a-și proteja cetățenii”

Puteau fi prevenite multe din infectările și decesele de COVID? Putea fi prevenită criza guvernamentală în care unii și alții își încordează mușchii pe viața, sănătatea și banii românilor?

La ambele întrebări, răspunsul este DA, iar cei vinovați că nu s-a întâmplat astfel trebuie să plătească nu doar cu demisia, ci și cu retragerea definitivă din viața publică.

Situația catastrofală în care ne aflăm acum, atât din punct de vedere politic, dar mai ales sanitar, este consecința directă a faptului că statul român, prin autoritățile sale, și-a abandonat prima și cea mai importantă misiune: de a-și proteja cetățenii și să le ofere certitudinea (nu impresia!) că e în măsură să prevină și să combată la timp dezastre de orice natură, inclusiv politică.

După aproape 2 ani de pandemie, românii au parte de o singură certitudine: aceea că nu contează în niciun calcul, în afară de raportările zilnice ale infectărilor și ale deceselor. Nu e comunitate în care România să nu-și plângă morții.

Megafoanele circului politic din Parlament răsună mai tare decât sirenele ambulanțelor care fac cozi interminabile la spitale, iar lozincile populiste acoperă durerea unui popor îngenuncheat și umilit nu de Coronavirus, ci de virusul alegerii răului celui mai mic.

Când și-a luat jucăriile și a ieșit de la guvernare, în plină criză sanitară, "Uniunea Salvați România" s-a transformat în "Uniunea Îngropăm România".

Când a mimat pregătirea pentru reîntoarcerea la guvernare și scoaterea țării din criză, într-o formulă cu zero șanse de izbândă la votul din Parlament, aceeași Uniune a mai împins o dată România spre marginea dezastrului.

Acum, nici timpul și nici valul 4 de Covid nu mai au răbdare cu România neguvernată. Însă, a face politică peste cadavre arată că s-a depășit de mult linia roșie într-o democrație și așa imperfectă, care ne-a adus de prea multe ori în situația de a tolera derapaje de la normalitate şi bun simţ. Arată, de asemenea, un dispreț incalificabil față de români, într-un moment în care aceștia resimt puternic abandonul statului și sunt nevoiți să încaseze lovitură după lovitură (scumpiri, sărăcie, frig, restricții sanitare).

Ceea ce se întâmplă acum e o rușine pentru România!

Dacă în alte state, autoritățile sunt judecate pentru crime împotriva umanității în gestionarea pandemiei de COVID, să vă speriați de judecata românilor demni, care au întors obrazul și au îndurat până acum!

(Comunicat de presă emis de Iulian Iliescu – consilier local ALDE, comuna Nicşeni)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Săveni a fost capitala multiculturalității de Ziua Națională

Joi, 2 Decembrie 2021
486

Orașul Săveni a fost capitala multiculturalității, miercuri, de Ziua Națională a României, găzduind un conglomerat de evenimente artistice, o lansare de carte și activități festive div...

Dramatic: Un botoșănean luptă să trăiască, după ce a fost înjunghiat de un coleg de muncă

Joi, 2 Decembrie 2021
1018

Un bărbat de 46 de ani, din Botoşani, se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost înjunghiat în gât de un coleg de muncă. Conflictul a avut loc în curtea unei s...

APIA așteaptă cererile de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor pentru anul 2022

Joi, 2 Decembrie 2021
121

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani informează că în perioada 01 - 15 decembrie 2021 se depun la centrele judeţene ale Agenţiei de P...