(P) Doina Federovici: Continuăm investițiile în educație! Ne-am ținut de cuvânt: 164 de școli și grădinițe în 55 de localități, construcții noi și reabilitate în Guvernarea PSD!

(P) Doina Federovici: Continuăm investițiile în educație! Ne-am ținut de cuvânt: 164 de școli și grădinițe în 55 de localități, construcții noi și reabilitate în Guvernarea PSD!

Comunicat:

În Guvernarea PSD în urma proiectelor transmise de administraÈ›iile publice locale din judeÈ›ul BotoÈ™ani, Ministerul Dezvoltării Regionale È™i AdministraÈ›iei Publice a alocat 44 de milioane de euro pentru modernizarea È™i construcÈ›ia de grădiniÈ›e È™i refacerea È™colilor È™i liceelor din judeÈ›.

De asemenea au fost aprobate investiÈ›ii de 20 de milioane de euro pentru realizarea a 15 săli de sport, 2 baze sportive, 1 complex sportiv È™i 1 bazin de înot didactic.

„AÈ™a cum am promis în 2016, ne-am È›inut de cuvânt È™i prin Guvernul PSD au fost alocate fonduri pentru modernizarea infrastructurii È™colare, construcÈ›ia de È™coli È™i grădiniÈ›e È™i dotarea cu echipament didactic a unităților de învățământ din judeÈ›ul BotoÈ™ani. Din funcÈ›ia de preÈ™edinte al Consiliului JudeÈ›ean BotoÈ™ani voi continua investiÈ›iile în educaÈ›ie, atât pentru reabilitarea È™i amenajarea È™colilor È™i grădiniÈ›elor, cât È™i pentru susÈ›inerea tinerilor noÈ™tri prin introducerea învățământului profesional dual în BotoÈ™ani, în parteneriat cu mediul de afaceri local, cu scopul formării profesionale È™i dobândirea unei meserii”,  a declarat Doina Federovici.

 

În Guvernarea PSD, 6.300 de profesori au beneficiat de salarii majorate cu 25%, iar 5.000 de cadre didactice din judeÈ›ul BotoÈ™ani au participat la proiecte de formare profesională cu finanÈ›are europeană derulate de Inspectoratul Școlar JudeÈ›ean BotoÈ™ani.

Guvernul PSD a introdus programul „Rechizite pentru preÈ™colari È™i elevi, È™anse egale la educaÈ›ie” ce are ca obiectiv prevenirea abandonului È™colar È™i a părăsirii timpurii a È™colii. Astfel, 12.500 de elevi botoșăneni au primit rechizite È™i ghiozdane noi începând din anul È™colar 2018-2019.

 „Am pregătit un program dedicat educaÈ›iei pentru copiii din judeÈ›ul BotoÈ™ani. AÈ™adar, ca preÈ™edinte al Consiliului JudeÈ›ean voi creÈ™te accesul la educaÈ›ie È™i sănătate pentru fiecare familie de botoșăneni È™i voi acorda burse pentru elevii din învățământul special. În acelaÈ™i timp voi introduce plata de stimulente financiare pentru elevii È™i profesorii cu rezultate de excepÈ›ie la olimpiadele È™i concursurile È™colare, precum È™i la examenele naÈ›ionale. Pentru tinerii din BotoÈ™ani am pregătit alături de colegul meu Cosmin Andrei două măsuri speciale: deschidem la BotoÈ™ani filiale ale facultăților de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din IaÈ™i È™i punem bazele învățământului profesional în sistem dual prin realizarea de colaborări cu mediul privat care are nevoie de forță de muncă calificată”, a declarat Doina Federovici.

(Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
30

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
36

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
293

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...