Liderul PMP Botoșani vrea un medic veterinar la conducerea Prefecturii și unul la șefia altei instituții. „Se pare ca liberalii s-au supărat pe conducerea DSVSA”

Liderul PMP Botoșani vrea un medic veterinar la conducerea Prefecturii și unul la șefia altei instituții. „Se pare ca liberalii s-au supărat pe conducerea DSVSA”

Ca urmare a împărțirii funcțiilor publice între partidele dreptei, negociată înainte de turul al doilea al alegerilor preidențiale, filiala din Botoșani a Partidului Mișcarea Populară pare a fi în măsură să facă propuneri pentru două scaune de șefi.

Este vorba despre o funcție de subprefect, pentru care liderul organizației o lanseză public pe Rodica Zelincă, medic veterinar, precum și pentru postul de director al Direcției Sanitar-Veterniare, unde s-a dat exemplul lui Vladimir Rizac.

Totodată, liderul PMP Botoșani, Corneliu Popesu, a explicat de ce s-ar impune un medic veterinar pentru statutul de subprefect al județului, pe de o parte, iar pe de altă parte alimentează zvonurile conform cărora Minodora Vasiliu ar fi detașată în alt județ și ar părăsi biroul de șef al DSVSA.

„Se pare ca liberalii s-au supărat pe conducerea DSVSA. Oare și-au dat seama despre importanța acestei instituții pentru județul Botoșani?! Oare au auzit că soarta multor medici veterinari, de mare valoare, ai acestei instituții, stătea într-un... anume pix?! Cred că au auzit și ei, din moment ce... auzisem și noi...restul..! Dar nu ăsta-i motivul intervenției mele. Vreau, public, să atrag atenția liberalilor, cum am făcut-o și direct, importanța numirii celui de-al doilea subprefect în persoana unui medic veterinar. Nu cred că ar mai trebui să argumentez. Pesta porcina africană, gripa aviară, lipsa dezvoltării în județ a creșterii bovinei, lipsa abatoarelor mici în comune, etc, impun un veterinar pe post. Haideți că puteți susține și oameni competenți”, a scris pe Facebook Corneliu Popescu, președintele PMP Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
16

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
22

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
963

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...