Lidera organizației județene a Pro România din Botoșani a desfăcut „sacul cu promisiuni”, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri la sediul filialei, în ceea ce privește obiectivele pe care echipa și le va însuși în ipostaza de câștigătoare a alegerilor locale din 27 septembrie, în special la nivelul județului.
Deputatul Mihaela Huncă, coordonatorul organizației și candidatul desemnat în cursa pentru șefia Consiliului Județean, a anunțat că a fost creat un program de administrare, denumit „Pro România – Pro Dezvoltare”. Program perceput drept vital, mai ales în contextul în care județul, precum restul țării, va suferi consecințele economice ale pandemiei după alegeri, spune lidera Pro România.
Accentul ar trebui pus și pe atragerea fondurilor europene, mai sugerează ea.
„După această campanie, toată țara, inclusiv județul Botoșani, va fi într-o perioadă dificilă, pentru că suntem în urma unei perioade de pandemie. Știm foarte bine că economia nu merge, știm că ne așteaptă o criză economică dificilă, de aceea eu cred că este nevoie de conductători locali care să știe să aducă bani pentru proiecte de anvergură din alte surse, inclusiv din fonduri europene. Pro România vine și cu un program foarte bun, se numește Pro Botoșani – Pro dezvoltare”, afirmă Mihaela Huncă.
Lista priorităților acestui program debutează cu sănătatea, include educația, digitalizarea educației și a administrației, crearea unor pârghii de atragere a fondurilor europene pentru afacerile locale, dar se pliază și pe zona de agricultură.
„Primul capitol am ales să fie sănătatea. Și se va numi „Pro sănătate”, pentru că ne dorim să deblocăm toate investițiile care au fost începute și care stagnează de foarte mult timp pe domeniul sănătății, dar și să facilităm accesul la servicii medicale de calitate. Nu putem uita de educație. Ne aflăm după un haos, după ce educația a fost total îngenuncheată, total bulversată. Prin măsurile propuse de noi, la nivel local și județean, vrem să oferim o educație de calitate tuturor copiilor. E clar că ne gândim și la administrație, nu putem veni cu lozinci. Iar pentru administrație ne gândim la digitalizare. Consiliul Județean poate realiza acest lucru în parteneriat cu primăriile. Nu uităm de „Pro-antreprentoriat”, unde vom face proiecte de atragere a fondurilor europene pentru dezvolatrea afacerilor”, adaugă Huncă.
Deputatul botoșănean subliniază că o prioritate este și infrastructura rutieră a județului, amintind despre celebrul drum strategic.
„Dar nu uităm noi nici de „Pro-infrastructură”, pentru că avem nevoie ca drumurile județene să fie reabilitate, modernizate și, bineînțeles, o să începem cu acel faimos drum strategic, care stă în așteptare. Noi ne-am interesat și la anumite firme de consultanță pe fonduri europene, unde mi-au oferit soluții de deblocare a acestui proiect. Și vom veni treptat cu măsuri concrete, cu termene, cu banii care sunt necesari de alocat”, mai arată lidera Pro România.