Învățăturile lui Florin Țurcanu către politicieni: ”La pușcărie am văzut și care a dat mită și care a luat mită”

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. După numai zece luni, Florin Țurcanu a fost pus în libertate, în baza unei sentinţe definitive pronunţată miercuri, de Tribunalul Botoşani.

Învățăturile lui Florin Țurcanu către politicieni: ”La pușcărie am văzut și care a dat mită și care a luat mită”

 Florin Țurcanu  Foto: Facebook / Florin Țurcanu

La ieșirea din închisoare. Florin Țurcanu a avut un mesaj către politicieni:

„Mi-aș dori să-i învăț pe toți politicienii și pe toți oamenii care au funcții publice, să lase mâna din borcanul cu miere, să lase banii publici să se ducă acolo unde este nevoie de ei, dacă urmărim criza din România și banul care este risipit fără nicio durere, și să cheltuie banii cu maximă responsabilitate, ca și cum ar fi banii lor, câștigați din muncă cinstită.

Politica trebuie făcută în primul rând de oameni echilibrați, cinstiți și corecți. Când avem în frunte un om cinstit și corect vom avea și o țară modernă. Dacă vom avea oameni care spun mereu că nu au, dar ei se plimbă cu GLS-uri, ceasuri de sute de mii de euro și mașini scumpe atunci nu vom avea bunăstare. Eu asta le transmit și o să încerc să le spun tuturor să nu mai dea nimănui vreun drept, fie că vorbim de patroni de firme, pentru că nu au de ce să primească drepturi pentru că la pușcărie am văzut și care a dat mită și care a luat mită.

99 la sută dintre politicieni au băgat mânuța în borcanul cu miere. Opriți mânuța, oamenii au nevoie de bunăstare și bani. La pușcărie este greu, ploșnițe, nu-i simplu. Mai fac un apel public către presă. Ne trebuie o presă dură cum a fost cu mine, să critice, ca omul să-și îndrepte greșeala. Eu nu voi mai face niciodată ce am făcut, am învățat din greșeli”, a spus Florin Țurcanu, fostul președinte CJ Botoșani.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Florin Ţurcanu, care în luna decembrie a anului trecut a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, a fost  pus în libertate, în baza unei sentinţe definitive pronunţată miercuri de Tribunalul Botoşani.

Punerea în libertate a fostului preşedinte CJ a fost decisă în luna iulie de Judecătoria Botoşani, însă procurorii au contestat măsura, dosarul ajungând astfel la Tribunalul Botoşani. Magistraţii instanţei superioare au respins contestaţia Parchetului, permiţând lui Ţurcanu să părăsească unitatea de detenţie.

Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA după ce, în perioada iunie 2013- septembrie 2014, în calitate de preşedinte al CJ Botoşani, ar fi pretins şi primit sume de bani sau alte foloase materiale, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţie şi amenajare executate la un imobil declarat ca fiind în proprietatea unui membru din familia sa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
178

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
368

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
101

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...