Impuls de la tribuna Parlamentului pentru reabilitarea a șapte poduri degradate din județul Botoșani (video)

Impuls de la tribuna Parlamentului pentru reabilitarea a șapte poduri degradate din județul Botoșani (video)

Șapte poduri din județul Botoșani se află, conform expertizelor tehnice, în stare nesatisfăcătoare sau critică. Într-o declarație făcută la tribuna Parlamentului, senatorul Cristian Achiței a solicitat remedierea situației, atrăgând atenția ministrului Transporturilor.

Este vorba de podurile de pe DN 29 de la Ungureni și Mănăstireni și de podul de pe DN 29B de la Leorda, precum și de podețele de la Lunca (pe DN 29C, în comuna Vf. Câmpului), Glodu Alb (pe DN 29, lângă Săveni), Liveni și Rădăuți Prut (ambele pe DN 24C).

„Siguranța circulației pe drumurile naționale din județul Botoșani este o temă care mă preocupă în mod constant. Nimeni nu poate să se joace cu viața oamenilor. Este motivul pentru care, în calitate de reprezentant al botoșănenilor în Senatul României, i-am adresat în mod repetat întrebări și interpelări ministrului Transporturilor pe această temă.

Situația podurilor și podețelor de pe drumurile naționale botoșănene, pe care am reușit să le expertizăm încă din anul 2021, necesită intervenția promptă pentru remedierea problemelor constatate. În ultima ședință de întrebări și interpelări din sesiunea parlamentară încheiată în urmă cu câteva zile i-am solicitat ministrului Transporturilor răspunsuri concrete cu privire la lucrările ce urmează a fi demarate pentru un număr de trei poduri și patru podețe de pe drumurile naționale, aflate în prezent în stare nesatisfăcătoare sau critică”, a scris Cristian Achiței pe Facebook.

Conform legislației și normativelor în vigoare, după ce o expertiză tehnică încadrează starea unui pod sau podeț în categoriile „nesatisfăcătoare” sau „critică”, administratorul drumului respectiv are obligația de a remedia deficiențele semnalate în cel mai scurt timp posibil.

„De aceea am uzat pentru a treia oară de acest instrument parlamentar al întrebărilor și interpelărilor, pentru a impulsiona demersurile în vederea reabilitării sau construirii, de la caz la caz, a celor șapte poduri și podețe din județul nostru”, a adăugat senatorul liberal.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
53

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
553

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
383

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...