Executivul urmează să adopte Ordonanţa de Urgenţă privind reechilibrarea bugetului

Executivul urmează să adopte Ordonanţa de Urgenţă privind reechilibrarea bugetului

Executivul urmează să adopte Ordonanţa de Urgenţă privind reechilibrarea bugetului, într-o şedinţă specială care va începe peste două ore.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, noile măsuri fiscale vor viza cheltuielile care pot fi amânate, dar nu vor afecta salariile angajaţilor.

Guvernul vrea să reducă deficitul bugetar prin regândirea chibzuit a banilor publici şi prin menţinerea unui control asupra cheltuielilor. Concret, fondurile alocate pentru bunuri şi servicii vor fi reduse cu 10%, cum ar fi cheltuielile pentru autoturisme, pentru mobilier şi pentru birotică. Ordonanţa de urgenţă va urmări reducerea numărului de intermediari între producătorii agricoli şi consumatori, pentru a se asigura un preţ echitabil pentru clienţi, informează Rador.

De asemenea, acest act normativ va stabili diminuarea cu 50% a posturilor de consilieri în rândul aparatului demnitarilor publici şi limitarea la două mandate pentru o persoană în consiliile de administraţie. Totodată, vor fi suspendate pentru acest an, angajările în instituţiile şi autorităţile publice, dar excepţie fac domeniile sănătate şi educaţie, pe care Executivul le consideră pilon de bază pentru dezvoltarea societăţii.

Pe agenda şedinţei de astăzi se mai află o altă ordonanţă de urgenţă care introduce un mecanism de monitorizare şi de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi stabileşte un sistem de producere a energiei din surse regenerabile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
408

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
142

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
412

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...