Costel Șoptică solicită conducerii CJ să intervină urgent pentru redresarea situației depozitului ecologic (video)

Costel Șoptică solicită conducerii CJ să intervină urgent pentru redresarea situației depozitului ecologic (video)

Președintele organizației PNL Botoșani, deputatul Costel Șoptică, îndeamnă public conducerea Consiliului Județean (CJ) să intervină urgent pentru redresarea situației depozitului de deșeuri din Stăuceni. El atrage atenția că amplasamentul ar putea fi închis în circa o săptămână, din cauza neîndeplinirii măsurilor trasate de Garda de Mediu.

„Situația este extraordinar de gravă acolo, pentru simplul motiv că, încă de un an și ceva, în urma unui control al Gărzii Naționale de Mediu, s-a trasat un număr de măsuri, din câte îmi aduc aminte 14. Știu că din cele 14 măsuri, marea majoritate trebuiau respectate de către operatorul acestui depozit ecologic și o altă parte de către proprietar, și anume de Consiliul Județean. Atrag atenția în cel mai serios mod Consiliului Județean Botoșani, din care cu onor și noi facem parte, cu numărul de consilieri pe care îl avem, că trebuie neapărat să ne aplecăm asupra rezolvării acestei probleme. Din cele 14 chestiuni, din câte știu s-au rezolvat vreo nouă și sunt vreo șase care încă nu sunt rezolvate, fiind puși în situația în care groapa se poate închide, de altfel așa cum stau documentele în momentul ăsta. Nu știu dacă mai are vreo săptămână, maxim zece zile de funcționare. Poate pare o glumă, dar nu este”, a afirmat Costel Șoptică.

Deputatul și-a exprimat voința de a contribui la remedierea problemelor legate de depozit, menționând că grupul liberalilor va răspunde solicitărilor executivului CJ.

„O rog pe doamna președinte a Consiliului Județean să lase alte chestiuni deoparte, pentru că asta este o chestiune stringentă, care pe de o parte doare și arde. Recunosc, sunt într-o coaliție și dacă voi fi solicitat de către doamna președinte a Consiliului Județean să pun și eu umărul într-un fel în care dumneaei crede că pot ajuta, eu, președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, și de ce nu – toți consilierii județeni, suntem de acord să ajutăm dacă suntem solicitați. Altfel nu putem pentru că majoritatea este PSD și dumnealor conduc Consiliul Județean și implicit iau deciziile care sunt de luat în cadrul contractului pe care îl au cu operatorul acestui depozit ecologic”, a spus președintele PNL Botoșani.

El a vorbit despre consecințele eventualei desființări a depozitului, dar și despre pierderile pe care le suportă CJ pe fondul gestionării ineficiente a deșeurilor.

„Nu vreau să mă gândesc ce ar însemna să se închidă acest depozit ecologic și să trebuiască să ajungem în situația în care să apelăm la serviciile unui operator dintr-un alt județ, să începem cu transportul în altă parte și costuri mult mai mari în ceea ce privește colectarea de gunoi. Nu mai discutăm despre colectarea selectivă care nu s-a făcut, despre ceea ce trebuia să se întâmple din groapă, și anume valorificarea unor produse care proveneau din colectare selectivă. Până acum nici măcar un RON nu s-a virat în contul Consiliului Județean din eventuala valorificare. Nu merge la Garda de Națională că doar am cumpărat acea stație de osmoză inversă și am pus-o acolo și am bifat punctul respectiv, atâta timp cât nu este funcțională nici măcar în ziua de astăzi”, a precizat Costel Șoptică.

 

 

Spune-ne opinia ta