Comunicat - SRI făcut praf de PSD-ALDE: 3000 de euro ziua de interceptare telefonică

Comunicat - SRI făcut praf de PSD-ALDE: 3000 de euro ziua de interceptare telefonică

Şeful Comisiei de control SRI susţine că, din 2004, au fost ascultaţi peste 6 milioane de români. O zi de filaj SRI ar fi costat 3.000 de euro. Preşedintele Comisiei de control parlamentar a activităţii SRI, Claudiu Manda, a anunţat vineri că numărul de mandate de interceptare pe siguranţă naţională în perioada 2005-2016 este de peste 300.000, afirmând că, dacă la un mandat se face o medie de 20 de persoane, numărul celor interceptaţi trece de şase milioane, iar cifra ar putea să fie mai mare. 

Partidul Mişcarea Populară consideră că suma de 6 milioane de români ascultaţi este o prostie, rezultat al unui calcul de clasa a doua. Această cifră nu se bazează pe informaţii reale. Acestea pot fi verificate şi prezentate publicului de către SRI.

Partidul Mişcarea Populară se opune demonizării SRI ca urmare a unor calcule politice meschine. Este clar că s-au comis greşeli în trecut, dar instituţia nu trebuie făcută praf de PSD – ALDE, din dorinţa lui Daddy&Tăriceanu pentru a avea control asupra tuturor pârghiilor de putere. Acolo unde este cazul, SRI trebuie reîntors în limita atribuţiilor legale pe care le are. Dar nu trebuie distrus, pentru că instituţia are ofiţeri profesionişti, resurse şi abilităţi necesare protejării statului român.

"De asemenea, raportarea mandatelor de siguranţă naţională cu cele cerute de parchete este incorectă. SRI era, la momentul respectiv, instituţia abilitată prin lege să pună în aplicare mandatele dispuse de judecători", a precizat preşedintele PMP Botoşani, Radu Judele.

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
196

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
152

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1191

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...